Rüşvet böyle belgelendi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY'nin eski yer işletme başkan yardımcısı Hamit Kahveci'nin hac sezonunda Jeddah Marriott Otel Müdürü ile yaptığı anlaşma karşılığında rüşvet olarak aldığı 110 bin Suudi Arabistan Riyali'nin belgeleri ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ?Rüşvet' suçlamasıyla 12 yıla kadar hapsi istenen THY eski yer işletme başkan yardımcısı Hamit Kahveci'nin aldığı rüşvetin belgesi mahkeme kayıtlarına yansıdı. Suudi Arabistan'da bulunan Jeddah Marriot Otel Müdürü ile getirdiği THY personeli karşılığı yaptığı sözleşme ve Kahveci'nin hesabına yatırılan 110 bin riyalin (38 bin YTL) banka dekontları ortaya çıktı.

SÖZLEŞME TÜRKÇE'YE ÇEVRİLDİ

Otel Müdürü Sadıq İqbal tarafından Mahkemeye Arapça yollanan rüşvet belgeleri, Bakırköy 3'üncü Noterliği tarafından Türkçe'ye çevrildi. Otel müdürü Sadıq İqbal ile Kahveci arasında imzalanan sözleşme adı altındaki 'Rüşvet' belgesinde şu ifadelere yer verildi:

?Hamit Kahveci'ye 15 Aralık 2004 tarihinden 25 Şubat 2005 tarihine kadar otelimize vereceği hizmet karşılığında yönetim ücreti ödeneceği beyan edilir. Söz konusu miktar 2 parti halinde ödenecektir. İlk parti 13 Aralık 2004'ten 15 Ocak 2005'e kadar, ikinci parti ise 22 Ocak 2005'ten 25 Şubat 2005'e kadar ödenecektir. Hamit Kahveci, ikinci ödemeyi sözleşmenin sona erdiği gün alacaktır.?

Hamit Kahveci, anlaşma yaptığı otel müdürünü arayıp sözleşmedeki ismin değiştirilmesini ve kendisine yardım etmesini istedi. Ancak rüşvet tutanağında imzası bulunan otel Müdür Yardımcısı Wael Soueid'un kendisinden özür dileyerek böyle birşey yapamayacağını söylediği ve bu görüşmeyi cep telefonuyla kaydedip mahkemeye delil olarak gönderdiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber