Çete üyleriyle savcının telefon konuşması...

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası fuhuş operasyonunda polisin yaptığı telefon dinlemeleri, çetenin adliyedeki odacıdan müdüre, savcıdan hakime herkesle görüştüğü ve işini hallettiği ortaya çıktı...

4 Eylül 2006'da yapılan ve "Gece Kuşu" adı verilen uluslararası fuhuş operasyonu dallanıp budaklanıyor. Polisin operasyon öncesi mahkeme kararıyla yaptığı telefon dinlemesinin ardından 1500 sayfalık dökümanın çözümleri yapıldı. Bazı sanatçıların da takıldığı telefon görüşmelerinde çete üyelerinin Beyoğlu Adliyesi'nde görevli odacıdan müdüre, savcıdan hakime kadar çeşitli kamu görevlileri ile yaptıkları konuşmalar tek tek tutanağa alındı. Telefon trafiğinde, yabancı uyruklu kızlar ile bunların çalıştığı mekanlardaki müşterilerin şikayetlerinin sümenaltı edildiği ya da şikayetlerin çete üyeleriyle görüşen savcılar tarafından soruşturulduğu ortaya çıktı.

MÜFETTİŞ RAPORU TAMAM

Beyoğlu Adliyesi hazırlık kaleminde görevli müdür Murat U'nun, yurda kaçak giriş yaptırılan kızların şikayetlerini ya da çalıştırılan mekanlardaki müşteri şikayetlerini çetenin tanıdığı savcıya kaydettiği belirtildi. Çete üyesi olduğu belirtilen ve İstanbul'da otel sahibi olan Sadettin A'nın, 2006 Aralık ayında Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Enver ve polis memuru Cihan'la telefondaki görüşmesi tutanaklarda şu şekilde ifade edildi. Beyoğlu Adliyesi'nde görevli savcı ve hakimler ile ilgili inceleme ise, Adalet Bakanlığı Müfettişleri tarafından yapıldı. Bakanlık müfettişleri raporlarını hazırlayarak Ankara'ya döndü.

SADETTiN A, SAVCI ENVER'LE GORUSUYOR

S.A: Night Bar'ın orda hırsızlarla bir kavga oldu. Onları karakoldan mevcutlu ister misiniz? Belki o zaman tutuklanırlar.

SAVCI ENVER: Tamam. .............

S.A: Abi valiliğe iki evrak gelmiş, bizim zorla para alma meselemizle ilgili, ama çözemiyoruz. Üstelik savcı mevcutlu istiyor.

SAVCI ENVER: Bak polis Cihan halledemedi, önceden bana söylesene!

SADETTiN A, POLiS CiHAN'LA GORUSUYOR

S.A: Savcı şahısları mevcutlu istedi. Bana bak bunlara dükkan basma, müşterilerden hırsızlık yapma gibi yazarsanız paket olurlar.

POLİS CİHAN:Tamam abi.

KALEM MUDURU SAVCIYI AYARLIYOR

Telefon tutanaklarında, savcılık soruşturma kaleminde müdür olan Murat'ın, çete üyeleri ile konuşması ve savcıyı ayarlaması şu konuşmalarla yer aldı.

MÜDÜR MURAT: Efendim dayı.

S.A: Ne yapıyon yeğenim.

MÜDÜR MURAT: Abi İlhan Bey nöbetçi.

S.A: Dün akşam bir konu oldu bilgin olsun!

MÜDÜR MURAT: Ne oldu, evrak mı?

S.A: Hee bi hesap konusunda bişey oldu.

MÜDÜR MURAT: Evrak hangi grupta?

S.A: Evrak şeyin abi Zihnilerin.

MÜDÜR MURAT: Tamam takip ederim.

CETENiN AGZINDA SAVCI HAKiM iSiMLERi

S.A: Nerdesiniz?

HAKAN: Kahvede oturuyoruz, hamama, sonra da mahkemeye gidecez.

S.A: Ahmet Bey'i ara oda gelsin, ne gerekiyorsa bugün hakim.

HAKAN: Saat ikide orda oluruz Ahmet Bey'in yanında.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber