Avrupa Birliği kesenin ağzını açtı aslan payı üniversitelere

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği'nin Avrupa'daki Türkiye imajını Türkiye'de de AB algısını iyileştirecek projelere sağlayacağı hibe programı için başvurularda sona gelindi. Programda en büyük desteği 9.3 milyon euroyla üniversetiler alacak.

Avrupa Birliği'nin (AB) Avrupa'daki Türkiye imajını, Türkiye'de de AB algısını iyileştirecek projelere ayırdığı 20 milyon euro hibe için son başvurular alınıyor. "AB-Türkiye Sivil Toplum Diyalogu Programı" ile kent ve belediyeler, meslek örgütleri, üniversiteler ve gençlik girişimleri desteklenecek. Programda, en büyük desteği 9.3 milyon euroyla üniversiteler alacak.

Öğretim üyeleri ve araştırmacılar için AB'de imkan ve burs, ortak eğitim ve araştırma programları, festival ve konser gibi sosyal etkinlikler ile tematik seminerler bu program kapsamında hayata geçirilebilecek. Üniversitelere verilecek desteği 5 milyon euro kaynakla kentlerle belediyeler, 3 milyon euroyla meslek örgütleri ve 2 milyon euroyla da gençlik girişimleri takip edecek. Bu desteklerden yararlanmak için proje başvurularında son tarih 21 Ağustos olarak belirlendi. Projelerde AB üyesi veya adayı bir ülkenin en az bir kurumunun ortaklığı ve projelerin 12-18 ay arasında tamamlanması şartı bulunuyor.

Destek görecek başlıklar belirlendi

AB Genel Sekreterliği'nin (ABGS) sorumluluğunda yürütülen programda, belirlenen 4 kesime ilişkin projelerde de temel amaç; Türkiye ve AB'deki söz konusu bu kesimler arasında uzun süreli işbirliği ve diyalog sağlamak. Programın kentler ve belediyelere ilişkin ayağında yatırımların teşviki, şehir planlama, çevre koruma, belediye hizmetleri, yetişkin eğitimi, turizm ve kültürden oluşan başlıklar altında projelerin geliştirilmesi mümkün. Bu çerçevede etkili, şeffaf ve katılımcı yerel idarelerin desteklenmesi ve daha kaliteli belediye hizmetlerinin sunulması amaçlanıyor. Bu kapsamda son proje başvuruları 14 Ağustos'ta alınacak. Programın meslek örgütlerine dönük desteğinde ise AB politikalarının planlama ve uygulanmasına ilişkin en iyi uygulamalarla ilgili bilgi alışverişini teşvik etmek amaçlanıyor.

Bu amaca dönük olarak AB hukukunda kurumsal güçlendirme, sosyal politikalar ve sağlık politikaları, sürdürülebilir kırsal kalkınma, kurumsal sosyal sorumluluk başlıkları belirlendi. Bu başlıklar altında geliştirilecek projelerin başvuruları için son gün ise 17 Ağustos. AB Komisyonu, üniversitelerin projelerini ise bilimsel etkileşim, networking faaliyetleri, çok kültürlülük, AB kurumları ve politikaları, genişleme başlıkları altında destekleyecek. Bu alandaki proje başvuruları da 20 Ağustos'a kadar alınacak. Programın gençlik girişimleri ayağında ise; kültürlerarası öğrenme ve anlama, networking, gençliğin gözünden AB, gençlik politikaları ve gençlik çalışmaları başlıkları belirlendi. Bu kapsamda geliştirilecek projelerin başvuruları da 21 Ağustos'a kadar alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber