Yakalanan terörist İstabul'da 5 yıl öğretmenlik yapmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayati YALÇIN/TORUL (Gümüşhane), (DHA)

GÜMÜŞHANE kırsalında sürdürülen operasyonlarda bir PKK'lı teröristin yakalandığı bildirildi.

Torul ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Gülaçar Köyü Sırganlı Yaylası'nda operasyon yapan jandarma ekipleri, dün saat 18.00 sıralarında PKK'lı bir teröristi sağ olarak ele geçirdi. Yakalanan teröristin, 14 Temmuz Cumartesi günü, Gülaçar Yaylası'nda kalan köylüleri tehdit ederek yiyeceklerini alan iki teröristten biri olduğu kaydedildi. Teröristin kimliği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Giresun Bölge Asayiş Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman'ın bizat yönettiği operasyonların, Jandarma komando ve Özel Hareket Timlerince aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

TERÖRİST 5 YIL ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ

Torul İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Gülaçar Köyü Sırganlı Yaylası'nda dün saat 18.00 sıralarında Giresun Bölge Asayiş Komutanı Tuğgeneral Dursun Ali Karaduman'ın bizzat yönettiği operasyonla yakalanan terörist için Gümüşhane Cumhuriyet Savcılığı'ndan 4 gün ek gözetim süresi alındı. Adının M.E.K olduğu ifade edilen teröristin sorgusunda, Konya Selçuk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra 5 yıl İstanbul'da öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.

SURİYE'DE EĞİTİM GÖRMÜŞ

Kimliği hakkında da önce yetkililere çelişkili ifadeler verdiği öğrenilen teröristin, ilk olarak yasadışı TİKKO örgütüne katıldığı, ardından 1999 yılında PKK'ya geçerek Suriye'de eğitim aldığı anlaşıldı. Suriye'de aldığı eğitimin ardından Türkiye'ye eylem yapmak için dönen teröristin 17 Haziran'da Erzincan'da cephane yüklü araçla bombalı eylem düzenlemek isteyen ancak güvenlik güçlerinin zamanında müdahalesi ile kaçan teröristlerden olduğu saptandı.

PKK'lı M.E.K.'nın 14 Temmuz Cumartesi günü Sırganlı yaylasında kalan köylüleri tehdit ederek yiyeceklerini alan iki teröristten biri olduğu, diğer teröristin ise operasyon sırasında karanlıktan yararlanarak kaçtığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber