Yeni bir anket daha... Bu ankete göre AKP yüzde 30, MHP baraj altında

Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKENT ARAŞTIRMA: MHP BARAJ ALTINDA, EN GÜÇLÜ HÜKÜMET ALTERNATİFİ AKP-DP

-Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı araştırmaya göre 22 Temmuz seçimlerinde AKP yüzde 30.4, CHP yüzde 18.1, DP ise yüzde 14.9'la seçim barajını aşarken, Saadet Partisi yüzde 9.3'le, MHP de yüzde 9.1'le barajı zorluyor. Araştırmada, en güçlü hükümet alternatifinin AKP-DP olacağı tahmininde bulunuldu.

ANKARA(ANKA)- Seçimler yaklaşırken, kamuoyu araştırma merkezleri tarafından yapılan çalışmalar ardı ardına açıklanmaya devam ediyor. Araştırma merkezlerinin çalışmaları birbirinden uzak sonuçlara varıyor.

Merkezi Ankara'da bulunan Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar'ın yaptığı araştırmaya göre 22 Temmuz seçimlerinde AKP yüzde 30.4, CHP yüzde 18.1, DP ise yüzde 14.9'la seçim barajını aşarken, Saadet Partisi yüzde 9.3'le, MHP de yüzde 9.1'le barajı zorluyor.

ERBAKAN AKP'Yİ YIPRATTI

39 ilde 11-17 Temmuz arasında 8 bin 436 kişi ile yapılan araştırmada, seçim yaklaştıkça AKP'nin oylarında düşüş gözlendiği belirlenirken bu düşüşün nedeni Necmettin Erbakan'ın aktif bir rol üstlenerek AKP'yi yıpratması ve Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olamayacağının anlaşılmış olmasına bağlandı.

Araştırmada CHP, 22 Temmuz seçimlerinin en rahat partisi olarak tanımlanırken, Deniz Baykal'ın oyları yüzde 20'nin altına düşürmemek için çalıştığı belirtildi. MHP'nin baraj altında kalmaması için CHP seçmeninin MHP'ye yönelmesi durumunda oy oranının yüzde 15'in altında kalacağın kaydedildiği araştırmada bu durumun "Deniz Baykal'ın bitişi" olacağı tespitinde bulunuldu.

AKP-DP HÜKÜMETİ

Araştırmada, DP'nin yüzde 14.9'la baraj sıkıntısının olmadığı belirlenirken en güçlü hükümet alternatifinin ise AKP-DP hükümeti olacağı öngörüsünde bulunuldu.

Araştırmada, Saadet Partisi'nin yükseliş trendi içinde olduğu ve dördüncü parti olarak meclise girme ihtimalinin bulunduğu, MHP'nin ise CHP ile koalisyon kurmayacağını taahhüt etmemesi durumunda barajı aşamayacağı tahmini yapıldı.

YILMAZ, CEVİZOĞLU VE YAZICIOĞLU GARANTİ

Araştırmada, GP'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden daha fazla oy alamayacağı, Mesut Yılmaz'ın Rize'den, Hulki Cevizoğlu'nun Ankara'dan, Muhsin Yazıcıoğlu'nun Sivas'tan seçilmesinin garanti olduğu kaydedilirken DTP'lilerin en fazla 18 bağımsız BBP'lilerin ise Yazıcıoğlu dışında en az 4 bağımsız aday daha çıkaracağı ifade edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber