8 rütbeli jandarma görevlisinin bulunduğu rüşvet şebekesi çökertildi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 19 Temmuz 2007 22:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınır kapısında rüşvet çetesi çökertildi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde aralarında 8 rütbeli jandarma görevlisinin bulunduğu 22 kişilik rüşvet şebekesi çökertildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada aralarında Hatay İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan 6'sı Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı, 2'si İl Merkez Jandarma Komutanlığı personeli toplam 8 rütbeli jandarma görevlisi ve 14 sivil vatandaşın bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların örgüt kurmak, örgüte üye olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek, evrakta sahtecilik suçları işledikleri bildirildi.

Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada Antakya ve Reyhanlı ilçelerinde kamu görevlilerine rüşvet verilmek suretiyle kaçakçılık yapıldığı ve aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu şebekenin çökertildiğini aktardı.

Yıldırım açıklamasında, suç işlemek için teşekkül oluşturulduğu duyumlarının alınması ve bu duyumları doğrulayan ihbar ve müracaatlarda bulunulması üzerine Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nca Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na konun intikal ettirildiğine dikkat çekti. Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım açıklamasında şu bilgilere yer verildi "Yapılan soruşturma sırasında elde edilen bilgi ve belgeler ile deliller doğrultusunda suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek, evrakta sahtecilik suçlarını işledikleri şüphesiyle aralarında Hatay İl Jandarma Komutanlığı emrinde görev yapan 6'sı Reyhanlı ilçe jandarma komutanlığı, 2'si İl Merkez jandarma komutanlığı personeli toplam 8 rütbeli jandarma görevlisi ve 14 sivil vatandaşın bulunduğu toplam 22 kişinin gözaltına alındı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber