Adanalılar 'hemşire bey'lere ne diyeceğini şaşırdı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Temmuz 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan 24 erkek hemşire, 'hitap karmaşası' yarattı. Hasta ve hasta yakınlarının bir kısmının yeni personele eski alışkanlıkla 'hemşire hanım' dediği, bazılarınınsa şaşırıp 'Hemşire bey' diye seslendikleri gözlendi.

Başhekim Dr. Aşkım Tüfekçi'yse memnun. Hastanedeki personel açığı için Sağlık Bakanlığı'ndan istekte bulunduklarını, yollanan 39 hemşireden 24'nün erkek olduğunu belirten Tüfekçi "Erkek hemşireler 'erkek gücü'ne ihtiyaç duyulan ameliyathanelerde, yoğun bakım ve ortopedi servislerinde görevlendirildi" dedi.

Yeni personel Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) aldıkları puanlarına göre, sözleşmeli olarak işe başladı. Hastaların ilk başta kendilerini görünce biraz şaşırdıklarını ancak uygulamadan memnun olduklarını söyleyen hemşire Coşkun Kıyıkoğlu, "10 yıldır atama bekliyordum" dedi. Kamuya ait hastanelerde erkek hemşire çalıştırılabilmesi için ilgili kanun değiştirilmişti. "Başta nasıl sesleneceğimizi bilemiyorduk. Ama ne dersek diyelim, güler yüzle hemen yardıma koşuyorlar" diyen hasta yakınları da uygulamayı olumlu buluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber