Tüm personelin sosyal denge tazminatına son verdi

Ak Partili Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediyedeki personelin aldığı sosyal denge sözleşmesi tazminatına son verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mayıs 2019 09:30, Son Güncelleme : 10 Mayıs 2019 13:51
Tüm personelin sosyal denge tazminatına son verdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 31 Mart seçimleri sonrasında ilk iş olarak, memurların aldığı sosyal denge tazminatına son verdi.

Belediyede çalışan memurlar, Gürkan'ın sert politikalarından dolayı tedirgin bir şekilde bekliyor.

Selahattin Gürkan, belediyeyi başka bir Ak Partili başkan olan Hacı Uğur Polat'tan devir almasına rağmen, tüm üst düzey bürokratların istifasını almış, belediye ve bağlı kuruluşlarının, yılın başında yaptığı tüm araç kiralama işlemlerini yılın bitimine daha 8 ay kalmasına ve bu nedenle cezai müeyyide riskine rağmen iptal etmişti.

İşte bir belediye çalışanının sözleri:

Merhaba, 31 Mart seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Gürkan, Kurumun borçları olduğunu söyleyerek personelin Mesai ücretleri, arazi tazminatları ve Sosyal Denge Tazminatlarını kesmiştir. Selahattin Gürkan, belediyenin borcu olduğunu bahane etse de, herkes kendisinin Battalgazi ilçe belediye başkanlığında borç olmadığı halde personele mesai ve SDS vermediğini bilmektedir. Ayrıca Belediye aylardır memur personele ne yemek ne de yemek kartı vermektedir. Bu durum personeli iyice zora sokmuştur. Bu personellerin bir çoğu bu ödemelere güvenerek uzun dönemli borçlanma yapmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber