22/07/2007 nin Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE SANDIK BAŞINDA

-Türkiye 16'ncı kez genel seçime gidiyor. 42 milyon 533 bin 41 seçmen, toplam 158 bin 700 sandıkta oy kullanacak ve Türkiye'nin yeni dönemdeki tercihini ortaya koyacak. Seçime 14 parti katılacak. Seçimde 699'u bağımsız toplam 7 bin 394 aday yarışacak.

İLK SANDIKLAR SAAT 16.00'DA AÇILACAK

-Seçmenler Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00 saatleri arasında, diğer illerde saat 08.00-17.00 arasında oy kullanacak. İlk sandıklar doğu illerinde saat 16.00'dan itibaren açılacak.

-LİDERLER SEÇİM BÖLGELERİNDE

-Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, oyunu Çankaya Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda kullanacak. Seçimlerde, Meclis Başkanı Bülent Arınç seçim bölgesi Manisa'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Burhaniye İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. Anamuhalefet Partisi lideri Deniz Baykal Antalya'da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kuvvet Komutanları ise Çankaya İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek.

-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara Anıttepe İlköğretim Okulu'nda sandığa gidecek. DP Genel Başkanı Mehmet Ağar seçim bölgesi Elazığ'da, seçime İzmir adayı olarak katılan GP lideri Uzan, İstanbul Kavacık Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak.

-DÜNYA'NIN GÖZÜ ANKARA'DA

-Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Ankara Hilton Oteli'nde oluşturulan seçim merkezinde yerli ve yabancı basın mensupları görev yapacak. Seçim için akredite olan yaklaşık 200 yabancı gazeteci dünyayı bilgilendirecek. Yüksek Seçim Kurulu, açılan sandıklardan çıkan en yeni bilgileri basın merkezi aracılığıyla ve internet yoluyla duyuracak.

AVRUPA'DAN 34 GÖZLEMCİ

-Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından görevlendirilen 34 parlamenter de 10 ilde gözlemci sıfatıyla görev yapacak. Heyetin gözlem yapacağı iller arasında Diyarbakır, Van ve Trabzon'un yanı sıra en fazla bağımsız adayın yarışacağı İstanbul da bulunuyor. Heyet seçimin hemen ardından bir araya gelerek rapor hazırlayacak. Rapor, yarın Ankara'da düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

-PARTİLER SEÇİMİ GENEL MERKEZLERDEN İZLİYOR

-Siyasi partiler seçimi genel merkezlerde kurulan iletişim ağları sayesinde saniye saniye takip edecek. Parti genel merkezlerinde dev sinevizyon ekranlarından seçim sonuçları aktarılacak. Seçimde galip gelmeyi bekleyen partiler, iletişim ağının yanı sıra konfeti ve havai fişek siparişlerini vererek kutlama programı da hazırladı. Parti genel başkanları da kurmaylarıyla birlikte, ağırlıklı olarak parti merkezlerinde seçim sonuçlarını takip edecek.

-TELEKOM ŞEHİRİÇİ GÖRÜŞMELERE YÜZDE 6, SABİT ÜCRETE YÜZDE 23 ZAM YAPTI

-Türk Telekom'un yeni fiyat tarifesi ile şehiriçi görüşmelere yüzde 6, sabit ücrete yüzde 23 zam yaptığı belirlendi. Şirket, şehirlerarası görüşme ücretinde yüzde 53.7, uluslararasında yüzde 56.5, GSM aramalarında da yüzde 15.1 indirime gitti.

-AYÇİN: THY İŞTEN ATMA TEHDİDİYLE GREV OYLAMASI İMZALATIYOR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

-Hava İş Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları (THY) yönetiminin, grev kararına karşı, işten çıkarma tehdidi ile çalışanlara zorla grev oylaması dilekçesi imzalattığını öne sürdü. Ayçin, bu uygulama için THY yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

-AYASOFYA'YI ?KİRLETMEME? BİLİNCİ

-Avrupa Parlamentosu'nun Yunanistanlı milletvekili Yannis Gklavakis, bir süre önce Ayasofya'nın içinde ve dışındaki güvercin gübrelerinin yapıyı tahrip ettiği, AB Komisyonu'nun Türkiye'ye buna yönelik yardım yapıp yapamayacağı konusunda soru önergesi vermişti.

-AB'DE ÖĞRETMENDEN KÜRTAJI BOŞANMAYI ENGELLEMESİ İSTENİYOR!

-Dünyadaki öğretmen örgütlerinin üst kuruluşu ?Education International?a bağlı Eğitim İçin Avrupa Sendika Komitesi tarafından hazırlanan ?Öğretmenler İçin Stres, Etkileri, Stres Azaltıcı Yaklaşımlar İçin Öneriler? adlı çalışmada öğretmenleri strese sevk eden sorunlar 16 AB ülkesinden gelen yanıtlar çerçevesinde sıralandı.

-KOSOVA BAĞIMSIZLIK İLAN ETMEYE HAZIRLANIYOR

-Nihai status konusu yılan hikayesine dönen Kosova'da Meclis Başkanı Kol Berişa, ?gerekli zamanda? Kosova'nın bağımsızlık ilan edeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber