Yeni hükümetin ekonomi ajandası kabarık olacak

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Seçimden sonra kurulacak yeni hükümeti; memura zam, 2008 bütçesi, elektriğe zam yapılıp yapılmayacağı, seçim harcamalarının finansmanı gibi kritik konular bekliyor.

Yeni kurulacak Meclis ve hükümetin ekonomi gündemi bir hayli yoğun olacak. Memura zam, 2008 bütçesi, seçim faturasının finansmanı ve elektrikte fiyat ayarlaması gündemin öncelikli konularını oluşturuyor. Seçim harcamaları nedeniyle mali tedbir alınıp alınmayacağı tartışılacak. Yeni hükümetin şekli IMF ile ilişkileri de belirleyecek.

Memur zam bekliyor

Yeni Meclis ve hükümetin önündeki en önemli gündem Köşk, ardından da ekonomi olacak. Meclis çalışmalarına başlar başlamaz önce memur sendikalarıyla pazarlık başlayacak. Memur sendikalarıyla masaya oturma takvimi 15 Ağustos olarak belirlenirken, bu tarihin sarkması bekleniyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 2008 yılı bütçesine de son şekli verilecek. Tahmini bütçe rakamları açıklanırken, kurumların talepleri doğrultusunda kalemlerde değişikliklere gidilecek. Yatırım ödenekleri netleştirilecek.

Elektrik zammı kapıda

İşçiye zam, KDV indirimleri, çiftçiye destek gibi seçim öncesi yapılan harcamaların finansmanı gündeme gelecek. 4.5 yıldır zam yapılmayan elektrikte, kurak giden yaz sezonu nedeniyle suya dayalı elektrik üretiminin payının azalması nedeniyle fiyat ayarlaması gündeme gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber