Eski Vali Civelek'in kardeşi Mesut Yılmaz'a hesap sordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2007 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'den bağımsız milletvekili adayı olan eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, milletvekili genel seçimleri için oyunu, Rize merkeze bağlı Piri Çelebi Mahallesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda 1032 numaralı sandıkta kullandı.

Yılmaz, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün Türkiye için baskın bir seçim olduğunu belirterek, ''Ancak bir aylık bir seçim kampanyası yapabildik. Daha önceki seçim kampanyalarına nazaran daha kısa bir seçim çalışması oldu. Maalesef hedeflediğim bütün yerlere gidemedim. Ama seçim sonrası telafi edeceğiz'' dedi.

Bir gazetecinin 'seçimden sonra nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz' sorusuna ise Yılmaz, ''Daha iyi bir Türkiye bekliyorum. Hem Rize'ye hem memleketimize hayırlı olmasını diliyorum'' diye cevap verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra okuldan ayrılan Yılmaz'ın yanına gelen AK Parti Rize Kadın Kolları Başkanı Melahat Taşpınar, sitem ederek, ''Kardeşim İsmet Gürbüz Civelek'i görevden almanızın üzüntüsünden kaynaklanan rahatsızlık, kendisini ölüme götürdü. Ne günahı vardı, dürüst olmak dışında'' dedi.

Bunun üzerine Yılmaz, kendisinin olayla bir ilgisi olmadığını ifade ederek, ''O dönemde İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'dı. Hatırladığım kadarı ile Samsun'da bir parti mitingi olayına karışmıştı. Tantan da onu görevden almıştı. Ama daha sonra Tantan ile aramız açıldı. Zaten AK Parti döneminde de Hatay Valiliğine atandı'' diye konuştu.

İsmet Gürbüz Civelek, Trabzon Valisi iken görevden alınarak merkez valiliğine atanmış, AK Parti hükümeti döneminde Hatay Valiliğine atanmıştı. Civelek, 20 Nisan 2003'te İzmir Polis Moral Eğitim Merkezinde geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber