Öğretmen Telekom'a dava açtı, 'saniye' takibini sürdürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'a saniye yerine dakika hesabına göre uyguladığı kontör tarifesinden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla dava açan emekli öğretmen Abdülcevat Can, ''saniye'' takibini sürdürüyor.

Abdülcevat Can, yazılı açıklamasında, 21 Nisan 2006'da Karaman'da açtığı davanın, Türk Telekom'da ücretlendirmenin saniye cinsinden yapılması, yıl içerisinde kullanılmayan kontörlerin bir sonraki yıla aktarılması yönünde olduğunu hatırlattı.

Mahkemenin, ''Davalı kurumca abonman ücreti alınmasına ilişkin uygulamanın bir hizmet karşılığı olduğu açıktır. Yargıtay yerleşik içtihatlarına göre de abone herhangi bir görüşme yapmasa bile zaman ayırımı yapmaksızın sistemin hizmet verdiği tartışmasız olduğundan davanın reddine karar verilmiştir'' şeklindeki kararını temyiz ettiklerini belirten Can, Danıştay 13. Hukuk Dairesi'nin ise şu hükmü verdiğini ifade etti:

''Davanın sabit ücretle ilintili olmadığı; saniye saniye ücretlendirme olduğu, sabit ücretle saniye ücretlendirmenin farklı olduğu, bu nedenlerden dolayı yasaya aykırı olup bozma nedenidir.'' Can, ilgili kurumun konuyu saptırdığını ve halkı yanlış bilgilendirdiğini savunarak, şunları kaydetti:

''21 Temmuz 2007 tarihli, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'nin açıklaması, 'Öncelikle saniye bazlı ücretlendirmeye geçiş için başlatmış olduğumuz çalışmalarımız Telekomünikasyon Kurumunun bilgisi dahilinde devam etmektedir. Yıl sonuna kadar bu opsiyonu Telekomünikasyon Kurumunun onayıyla yürürlüğe sokmak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz' şeklinde olup bizim dava gerekçemizi doğrulamaktadır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber