'Rasyonel ve etkin bir vergi sistemine ihtiyaç var '

Haber Giriş : 25 Temmuz 2007 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, 22 Temmuz seçimlerinde demokrasinin kazandığını ve seçimlerin halkın tercihi açısından önemli mesajlar içerdiğini dile getirdi. Yeni dönemde rasyonel ve etkin vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Çelikus, ekonomik dengelerin yerine oturması gerektiğini kaydetti.

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikus, 22 Temmuz seçimlerinde demokrasinin kazandığını ve seçimlerin halkın tercihi açısından önemli mesajlar içerdiğini dile getirdi. Yeni dönemde rasyonel ve etkin vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu belirten Çelikus, ekonomik dengelerin yerine oturması gerektiğini kaydetti.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümetin hedeflerinin net olması gerektiğini vurguladı. Temel ekonomik hedeflere ulaşmada, rasyonel ve etkin vergi sistemine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Çelikus, "Vergi sistemi, ekonomik hedefleri gerçekleştirme derecesini etkiler. Vergi sisteminin yükünün, bireyler arasındaki dağılımı da önemlidir. Bu açıdan esnaf ve sanatkarların taşıdığı vergi yükü ülke gerçeklerine göre yeniden düzenlenmelidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber