Vali 'Hastane masrafları bizden' dedi ama sözünü tutmadı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaza sonucu bacağı kırılan küçük çocuk, tedavisinin ardından Yeşil Kartlı olduğu halde boyuna kadar uzanan borç faturasıyla karşılaştı.

İzmirli ilköğretim okulu öğrencilerinin 3 ay önce Kapadokya'ya geziye giderken geçirdikleri kazada, 33 kişi hayatını kaybetti. Olayın ardından İzmir Valiliği, "Yaralıların tedavi masrafları karşılanacak" dedi. Yaralılardan biri de Kenan Ene (8) idi. Bacağındaki kemikleri kırılan Ene, 4 hastane dolaştıktan sonra taburcu oldu. Ancak devletin verdiği Yeşil Kart'la ödeme yapamayan ailesi, 161 YTL borçları için hastaneden ancak senet imzalayarak çıkabildi. Anne Gülsüm İne, "Valilik bize bugüne kadar tek kuruş yardım etmedi. Yeşil Kart kabul edilmediği için senet imzalamak zorunda kaldık. Hani kazazedelerin tüm masrafları karşılanacaktı?" diye isyan etti.

'AMBULANS YOK'

Evladı taburcu olurken hastane yönetiminin kendilerine "Ambulans yok, dolmuşla gidin" dediğini söyleyen anne İne, bu söze de çok kırıldıklarını belirtti. Hastane yetkilileri ise Yeşil Kart sisteminde oluşan bir sorun nedeniyle ailenin Yeşil Kartı'yla ödeme yapamadığını öne sürerek savunmasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber