'Bakaya' kalan mühendise maç izlememe cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya 2. Sulh Ceza Mahkemesi, vatani görevine zamanında gitmemekten "bakaya" işlemi yapılan mühendise 2 ay süre ile amatör ve profesyonel futbol maçlarını stat ve tribün ile toplu yerlerde izlememe cezası verdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kocaeli'ndeki bir otomobil fabrikasında görev yapan makine mühendisi Hakan Tamtekin hakkında, Nisan-Mayıs 2005 döneminde askere gitmediği için "bakaya" işlemi yapıldı. Bunun üzerine Askeri Cumhuriyet Savcılığı'nca Hakan Tamtekin hakkında soruşturma açıldı ve yargılanmak üzere dosyası Askeri Mahkeme'ye gönderildi. Askeri Mahkeme'nin görevsizlik kararı vermesi üzerine Hakan Tamtekin, Sakarya 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılandı.

Mahkeme, geçen mart ayında yapılan duruşmada, Hakan Tamtekin hakkında, Nisan 2005 tarihinde herhangi bir mazereti olmaksızın askerlik başvurusu yapmayıp "bakaya" kaldığı gerekçesiyle 3 ay hapis cezası verdi.

Sanığın duruşmadaki davranışlarını dikkate alan Mahkeme bu cezayı 2 ay 15 güne indirdi. Mahkeme daha sonra Hakan Tamtekin'e 2 ay süre ile

amatör ve profesyonel futbol maçlarını stat ve tribünler ile toplu olarak maç izlenen işletmelere girmeme cezası vererek değiştirdi. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şubesi Müdürlüğü'ndeki görevliler tarafından sürekli takip edilen mühendisin cezası 24 Temmuzda başladı ve 9 Ekim 2007 tarihinde sona erecek. Hakan Tamtekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkemenin vermiş olduğu kararı olumlu karşıladığını belirtti. Galatasaray taraftarı olduğunu ve takımının maçlarını kaçırmadığını belirten Hakan Tamtekin, "Ancak son dönemlerde tribün terörü olduğu için maçlara gitmeme kararı almıştım. Mahkemenin kararı da bu döneme rastladı. Şimdi, hakkımda mahkeme kararı olduğu için maçlara gitmeyeceğim" dedi.

EŞİNİ DARP EDENE SİGARA İÇMEME CEZASI

Öte yandan, Pendik 2. Sulh Ceza Mahkemesi, polis merkezi önünde eşini darp eden Adem Ç'ye 6 ay süre ile sigara içmeme cezası, Kocaeli 1. Sulh Ceza Mahkemesi de aynı suçtan yargılanan Bilal U'ya ise 10 ay süre ile alkol alınan yerlere girmeme ve alkol kullanmama cezası verdi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşayan Adem Ç. ile Ketenciler Köyünde ikamet eden Bilal U'nun cezası gelecek günlerde uygulamaya konulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber