MHP'li Özönder'in yerine 4. sıra adayı Taytak gelebilir

Haber Giriş : 26 Temmuz 2007 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP'den İstanbul milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder'in mazbatasını almadan vefat etmesi yeni bir tartışma başladı. Yargı çevrelerinde, Özönder'in hiç seçilmemiş sayılabileceğini ve yerine 4. sıra milletvekili adayı Mehmet Taytak'ın seçilmiş sayılabileceği konuşuluyor. YSK Başkanı Aydın, MHP'den başvuru yapılmasının ardından durumu değerlendireceklerini belirtti.

MHP'den İstanbul milletvekili seçilen Mehmet Cihat Özönder'in mazbatasını almadan vefat etmesi yeni bir tartışma başladı. Yargı çevreleri Özönder'in bu durumda hiç seçilmemiş sayılabileceğini ve yerine 4. sıra milletvekili adayı Mehmet Taytak'ın seçilmiş sayılabileceği konuşuluyor. YSK Başkanı Aydın, MHP'den başvuru yapılmasının ardından durumu değerlendireceklerini belirtti.

Konuyla ilgili ANKA'nın sorularını yanıtlayan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, milletvekili seçilen ve mazbatasını almaya giderken geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Cihat Özönder'in durumuyla ilgili henüz bir değerlendirmede bulunmadıklarını açıkladı.

YSK Başkanı Aydın, Özönder'in hayatını kaybettiğine dair bilgilerin haricen kendilerine ulaştığının altını çizerek durumu değerlendirmek için MHP'den kendilerine resmi bir başvuru yapılmasını bekleyeceklerini söyledi. Aydın, ?Özönder'in vefat ettiğine dair yazıyı aldıktan sonra Kurul'u toplayacağız. Nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz? dedi.

Yargı çevreleri, Özönder'in hiç seçilmemiş sayılabileceğini ve İstanbul 3. bölgeden üç milletvekili çıkaran MHP'nin 4. sıra milletvekili adayı Mehmet Taytak'ın üçüncü sıraya kaydırılabileceğine dikkat çektiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber