Polis olmak isteyen şehit ve görev malulü çocuklarına uyarı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- POLİS OLMAK İSTEYEN ŞEHİT VE GÖREV MALULÜ ÇOCUKLARINA UYARI

AHMET AKBUĞA

ERZURUM (İHA) - Şehit ve görev malulü olan emniyet teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından 'öğrenci adayı olur' kararı verilerek yazılı sınava alınanların, en yüksek puanın üçte birini almaları durumunda başarılı sayılarak aday listelerine alınacağını ve o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulacakları bildirildi.

Bugün Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Polis Meslek Yüksekokulları giriş yönetmeliğinin 7. maddesinin 3. fıkrası ayrıca 2330 sayılı nakdi tazminat verilmesi ve aylık bağlanması hakkındaki kanun kapsamında şehit veya görev malulü olan emniyet teşkilatı personelinin eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir. Aynı yönetmeliğin 14. maddesinin 2. fıkrasının a bendinde de 2330 sayılı nakdi tazminat verilmesi ve aylık bağlanması hakkında kanun kapsamına giren

'emniyet teşkilatı personeli şehit ve görev malullerinin eş ve çocuklarından hakkında 'Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci adayı olur' kararı verilerek yazılı sınava alınanlar, yazılı sınavında alınan en yüksek puanın en az 1/3'ini almaları şartıyla başarılı sayılarak asıl aday listesine dahil edilirler.' Hükmü mevcuttur. Ancak gün ve sayıyla yayımlanan Resmi Gazetede, Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinin 7. maddesinin 3. fıkrası ve 14. maddesinin 2. fıkrasının a bendinde değişiklik yapılmıştır.

Madde 7: Ayrıca emniyet teşkilatı vazife malulü eş ve çocuklarından şehitlik veya malullük belgesi istenir.

Madde 14: Emniyet teşkilatı vazife malullerinin eş veya çocuklarından, haklarında Polis Meslek Yüksekokulu öğrenci adayı olar kararı verilerek yazılı sınavına alınırlar. Yazılı sınavda erkek ve bayan adayların kendi aralarında ayrı, ayrı aldıkları en yüksek puanların en az 1/ 3'ünü almaları şartıyla başarılı sayılarak asıl aday listesine dahil edilirler. Bu kapsamda alınanlar o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar. Hükmü getirilmiştir. Yönetmelikte yapılan değişiklik sebebiyle emniyet teşkilatı

vazife malulü olanların eş ve çocuklarının Polis Meslek Yüksekokulu giriş şartlarını taşımaları ve başvuru esnasında başvuru merkezlerine teslim edilmek üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanlığı'ndan istenilen belgeyi temin etmeleri gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber