Bürokrat atamaları yeni kabineyi bekliyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB ile Sağlık Bakanlığı'nın milletvekili seçilen bürokratların yerine vekaleten atama yapıldı. Vekil bürokratlar atamalar için yeni hükümetin kurulmasını bekliyor.

YAKUP BULUT / ANKARA

AK Parti'den aday olan bürokratlar Meclis'e girmeyi başarırken, yerlerine henüz atama yapılmadı. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nda başarılı çalışmalara imza atan bürokratlar milletvekili olarak TBMM'ye kayıtlarını yaptırırken eski koltukları da vekaleten atanan bürokratlar doldurdu. Adana'dan seçilerek TBMM'ye giren Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın boşalltığı görevi Müsteşar Yardımcısı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu vekaleten yürütüyor. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci İstanbul'dan seçildiği milletvekilliği için emekli olarak bakanlıktan ayrıldığı halde Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bu göreve yeni atama yapmadı. MEB Müsteşarlığı için Müsteşar Yardımcısı Mehmet Temel'i vekaleten görevlendiren Bakan Çelik atamayı yeni kabineye bıraktı.

Sağlık Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan da Meclis'e girdi. 13 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Zeydan'ın yerine atama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber