31 Temmuz 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 31 Temmuz 2007 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-YÜKSEK ASKERİ ŞURA ÇALIŞMALARINA YARIN BAŞLIYOR

-Yüksek Askeri Şura, bir üst rütbeye terfi edecek general ve amiraller ile general ve amiralliğe yükselecek albayların durumunu görüşmek üzere çalışmalarına yarın başlıyor. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Şura'da, emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun atanması bekleniyor.

-KANADOĞLU'DAN CUMHURBAŞKANI ADAYLARI İÇİN "SEÇİLECEK CUMHURBAŞKANI KİŞİSEL SUÇLARINDAN YARGILANIR" UYARISI

-Siyaset dünyası Cumhurbaşkanı aday ve seçimlerini konuşurken yargı dünyası da Cumhurbaşkanı ile ilgili değişik bir tartışma içine girdiler. Yargı çevreleri, Cumhurbaşkanı seçilecek milletvekilinin dokunulmazlığının otomatikman ortadan kalkacağını ve seçilmeden önce işlemiş olduğu kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceği görüşünü dile getiriyorlar. Bu kapsamda "kayıp trilyon" davasında Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün da sanık olduğunu hatırlatan yargı çevreleri, "Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmekle dokunulmazlığı kalkacağı için, kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceği" görüşü savunuyorlar. Bu görüşü savunanlardan Sabih Kanadoğlu, Anka'ya yaptığı açıklamada, ?Anayasada herhangi bir düzenleme olmadığı için Cumhurbaşkanı hakkında, sade bir vatandaş ya da dokunulmazlığı kaldırılmış milletvekili gibi işlem yapılması gerekir" dedi. Buna göre, Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hakkındaki suçlamalardan bir vatandaş gibi sanık sıfatıyla yargılanabilecek.

-CHP'Lİ ESKİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ DEĞER'DEN SEÇİM İDDİALARI:

-"SEÇİMLERDE AKP BÖLGEDE ALTIN, PARA VE BEYAZ EŞYA DAĞITTI, DTP İLE İŞBİRLİĞİ YAPTI"

-CHP MYK üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer, partisinin Doğu ve Güneydoğu'da başarısız olmasının nedenlerini ANKA'ya değerlendirirken çok sayıda iddiayı da ortaya attı. Değer, seçim kampanyası sırasında AKP'nin ?altın, para, beyaz eşya? dağıttığını, Roj Tv'den seçim süreci boyunca, ?Okuma bilenler bağımsızlara, bilmeyenler de AKP'ye destek versin? propagandası yapıldığını, imamların CHP alehine konuştuklarını iddia etti.

-CHP sözcülerinin K.Irak açıklamalarının da oy kaybına neden olduğunu söyleyen Değer, "bölgedeki askerlerin oy kullandığı sandıktan bile AKP birinci parti çıktı" dedi.

-CHP SEÇİM SONUÇLARINI PM'DE TARTIŞACAK

-CHP Parti Meclisi, 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk kez toplanacak. 2 Ağustos Perşembe günü yapılacak toplantıda seçim sonuçları masaya yatırılacak. Toplantıda ayrıca, olağanüstü kurultay konusu da tartışılacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önceki açıklamalarının aksine, ?olağanüstü kurultay? çağrısı yapabileceği konuşuluyor.

-10 MİLYAR DOLARLIK HEDGE FON YÖNETEN ŞİRKET TÜRKİYE'DE OFİS AÇIYOR

-Dünya genelinde 10 milyar dolarlık hedge fon (garantili fonlar) yöneten Drake International şirketi, İstanbul'a ofis açmaya karar verdi. Türkiye ofisinin Avrasya genelindeki sanayi sektörüyle ilgileneceği ayrıca şirkete yerel ve bölgesel istihbarat sağlayacağı kaydedildi.

-?YABANCI ŞİRKETLERİN BEKLENTİSİ? ARAŞTIRMASI AÇIKLANIYOR

-Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'de yatırım yapan yabancı şirketlerin Türkiye ekonomisine ilişkin beklentilerinin yansıtıldığı "Barometre" araştırmasını, İstanbul'da basın toplantısı ile açıklanacak.(Saat:10.00)

-ANKARA'DA SUSUZLUK ZAMMI

-ATO Başkanı Sinan Aygün, susuzluk dolayısıyla çok sıkıntı yaşanacağını belirterek, bu durumun bazı sektörlerde mal ve hizmetlere zam yapılmasına neden olabileceğini söyledi. Ankara'da su bidonu kalmadığını söyleyen Aygün ?Örneğin kuaförler suyu parayla almaya başlayacak. Bu da fiyatların artmasına neden olabilir? dedi.

-KLİMA SEKTÖRÜ SATIŞLARDAN MEMNUN

-İklimlendirme Soğutma Klima İmalatçıları Derneği Müdürü Hüseyin Yüksel, 2007 yılı için pazarda yüzde 10 büyüme öngördüklerini belirterek, bu yıl 1 milyon 650 bin klima satışı beklediklerini söyledi. Klima satıcıları, klima alımında ve kullanımında dikkatli olunmasını istedi.

-TOFED BAŞKANI YILDIRIM: "OTOBÜS FİRMALARININ SAYISI AZALTILMALI"

-Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yıldırım, Türkiye'de şu anda 500'ün üzerinde otobüs firmasının 17 binin üzerinde otobüsle hizmet verdiğini ve bu durumun sektörün üzerinde ciddi bir yük oluşturduğunu bildirdi. Yıldırım, "firma sayısı ulusal ve bölgesel birleşmelerle 100'e düşürülmeli, otobüs sayısı ise 13 binlere çekilmeli" dedi. TOFED trafik kazalarında ilk yardım hizmeti verecek "hastane otobüs" ağı kuracak.

-TİM, İŞ PROGRAMINA ?MESLEK AHLAKI?NI ALDI

-Türkiye İhracatçılar Meclisi, 2007 yılı iş programına ?meslek ahlakı?nı da aldı. İş programında konuya ilişkin olarak ?Meslek ahlak ve dayanışmayı korumaya yönelik çalışmaları sürdürmek, birliklerin bu konudaki çalışmalarına destek olmak? maddesi yer aldı.

-AB: "MAL BİLDİRİMİ DENETLENMEZSE İŞLEMEZ"

-AB, birliğe yeni katılan ülkelere ?adalet? ve ?içişleri-organize suçla mücadele? konusunda ?22 tavsiye? hazırladı. -AB, siyasetçilerin mal bildirimleri mekanizmasının, sadece ?bildirimlerin yapıldıktan sonra kontrol edilmesi durumunda? işleyeceğini bildirdi. Mal bildirimlerini denetleyen kuruluşların bağımsız olmasını öneren AB Komisyonu, ?Böylece, incelenecek kişi, bu kuruma personel alma ya da uzaklaştırmada karar veren kişi konumunda olamayacaktır? dedi.

-YUNAN STARA İSTANBUL VETOSU AVRUPA PARLAMENTOSUNDA

-Avrupa Parlamentosu'nda sosyalist kanada mensup milletvekilleri Stavros Lambrinidis, Nikolaos Sifunakis ve Panagiotis Beglitis, Avrupa Komisyonu'nun yanıtlaması istemiyle verdikleri yazılı soru önergesinde Yunan şarkıcı Giorgios Dalaras'ın Türkiye'de vereceği konserin yasaklanmasının Kopenhag Kriterlerine uygun olup olmadığını sordular.

-KOSOVALILAR MEVLANA İLE ?BULUŞTU?

-Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kosova'nın Prizren şehrinde, 2007 yılının Mevlana yılı ilan edilmesi nedeniyle ?Mevlana'da Buluşma? paneli düzenlendi.

ANKA

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, saat 10.00'da, GAP İdaresi Başkanlığı'nda basın mensupları ile bir araya gelecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara'dan milletvekili seçilen eski Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan, ASO'nun Temmuz ayı olağan meclis toplantısında veda konuşması yapacak.

- Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

- Türkiye'deki uluslararası yatırımların yüzde 85'ini temsil eden Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), bu yatırımları gerçekleştiren üyelerinin nabzını tuttuğu 'Barometre' araştırmasının sonuçlarını İstanbul Swiss Otel'de saat 10.00'da açıklayacak.

- İbrahim Kefeli markasının doğuşu, bundan sonra izleyeceği yol, yeni projeler ve vakıflaşma konuları ile son aylarda basında yer alan haberlerle ilgili 10.00-12.00 saatleri arasında İstanbul Ceylan Otel'de Şenay Akay ve Seda Ertan'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlenecek.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber