İmamoğlu: Belediyede kadro değişikliğine gidilecek

23 Haziran'da İBB Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu, belediyede kadro değişikliğine gidileceğini vurgulayarak "Ancak mevcut kadrodan da içimize katacağımız insanlarımız var" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2019 23:51, Son Güncelleme : 28 Haziran 2019 00:05
İmamoğlu: Belediyede kadro değişikliğine gidilecek

23 Haziran seçiminde yüzde 54,21 oy alan Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı seçildi. Bugün görevi teslim alacak olan İmamoğlu, "Belediyede kadro değişikliğine gidilecek mi?" sorusuna yanıt verdi. İmamoğlu, belediyeden kadronun değişeceğini belirterek "Bizim bir kadromuz var" ifadelerini kullandı.

"Gayet tabii. Bizim bir kadromuz var"

İmamoğlu, "Gayet tabii. Bizim bir kadromuz var. Ancak mevcut kadrodan da içimize katacağımız ve çalışmayı düşündüğümüz insanlarımız var." dedi.

Protesto eden işçilerle ilgili işlem yapılacak mı?

İmamoğlu, "31 Mart'tan sonra sizi protesto eden çalışanlarla ilgili bir işlem yapacak mısınız?" sorusuna "Benim temelde duruşum, kin duymam. Ama herkesin iş hukukuna, iş ahlakına uygun davranması gerektiğine inanırım. Bu, kurum içi disiplini sağlar." cevabını verdi.

İmamoğlu: Trol belediye çalışanları istemiyoruz

Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayın programında şu açıklamayı yapmıştı;

"İSTANBUL'DA EN BÜYÜK İHALELER CANLI YAYINLANACAK"

Bu bir zihniyet devrimi demiştim. 82 bin insana maaşını veren 16 milyon insanın vergileri. Ne Ekrem İmamoğlu ne seçilseydi rakibim verecekti. Ne benim partimin genel başkanı ne de AK Parti'nin genel başkanı veriyor. Biz milletle yüzyüze geldiğimizde herkes vicdanen, ahlaken hesabını verebilmeli. Ben 82 bin çalışanı yaftalayamam. Hak edecek. Kadrolarda bu sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Tüm işlerimiz, komisyonlarımız, belediyelerle ilişkilerimiz şeffaf olacak, ihaleler canlı olacak. Biz her ortamı şeffaflığa dökecek. Siz temsilcisiniz, çoğunluk millet. Benim partili meclis üyelerim de benden olmayacak, milletten yana olacak. Yanlış bir şey varsa karşı çıkacak.

"GENEL SEKTERET ADAYIMIZ HAZIR! AK PARTİLİLERLE DE ÇALIŞIRIM"

Gizlimiz saklımız yok, bütün kadromuzu farklı bir sistemle geliyoruz. Genel Sekreter dediğiniz büyükşehir belediyesinin yaklaşık üçte bir bütçesini yöneten kurum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde üst kadroda düşündüğümüz yetenekli, liyakatlı kişiler olacak. Statüler var, atanmasıyla ilgili protokoller, bakanlık izinleri var. Bizim genel sekreter adayımız hazır. Devlet, özel sektör tecrübesi olan bir isim. Makam araçlarına bakacağız. Ben Beylikdüzü Belediye Başkanı iken AK Partili insanlarla tanıştım. Şimdi teklif ettiğim, birarada çalışmak istediğim insanlar var.

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı İmamoğlu: Bireysel torpile de, akraba torpiline de ahbap çavuş torpiline de siyasi torpile de karşıyım İmamoğlu'nun en çok oy oranına eriştiği ilk 50 mahalle

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber