Erdoğan, Anıtkabir defterine yazdıklarını yüksek sesle okudu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdıklarını yüksek sesle okudu. Erdoğan, yazısında bir tarihe özellikle vurgu yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, üstün disiplini, değişen güvenlik şartlarına intibak kabiliyeti ve hazırlık durumu ile milli güvenliğin en büyük teminatı olduğunu bildirdi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Şura üyeleri, üzerinde ''YAŞ Üyeleri'' yazan kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk eşliğinde Aslanlı Yol'dan yürüyerek, Büyük Önder Atatürk'ün kabrine geldiler. Başbakan Erdoğan'ın, mozoleye çelenk koymasından sonra Şura üyeleri saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve yazdıklarını yüksek sesle okudu. Erdoğan, deftere şunları kaydetti: ''Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şuramızın mutad değerlendirme çalışmaları için toplanmış bulunuyoruz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, üstün disiplini, değişen güvenlik şartlarına intibak kabiliyeti ve hazırlık durumu ile milli güvenliğimizin en büyük teminatıdır. İşaret ettiğin çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünü daha ileri ve daha müreffeh bir ülke olarak karşılamanın azim ve kararlılığı içindeyiz. Bu düşüncelerle Ağustos 2007 Yüksek Askeri Şura çalışmalarının Türk Silahlı Kuvvetlerimizin hazırlık durumu, milletimizin huzur ve güvenliği için hayırlı olmasını temenni ederim. Ruhun şad olsun.''

Tören dolayısıyla ziyaretçilere kapatılan Anıtkabir üzerinde bir polis helikopterinin güvenlik uçuşu yaptığı görüldü. Başbakan Erdoğan ve Şura üyeleri, törenin ardından 30 Ağustos 2007 itibariyle emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun Deniz Kuvvetleri Karargahında verdiği öğle yemeğine katıldılar.

Şura çalışmaları, öğleden sonra Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahında devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber