Vergi Dairesi Otomasyon Projesi (VEDOP -3) ihalesini Siemens kazandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VEDOP-3 PROJESİ DE SİEMENS'İN

- PROJEYLE TÜRKİYE GENELİNDE BİNİN ÜZERİNDE VERGİ DAİRESİ VE MAL MÜDÜRLÜĞÜ TEK VERGİ DAİESİ GİBİ ÇALIŞACAK

(FOTOĞRAFLI)

ERHAN YILMAZ

İSTANBUL (İHA) - Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye'nin kamu sektöründeki en büyük bilgi teknolojileri projesi olarak tanımlanan Vergi Dairesi Otomasyon Projesi (VEDOP -3) ihalesini Siemens kazandı.

Projeyle ilgili olarak Swiss Otel'de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ, Siemens Genel Müdürü Dr. Zafer İncecik, Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri Bölüm Direktörü Ali Rıza Ersoy katıldı . Toplantıda söz alan Ali Rız Ersoy, projenin bedelini 99 milyon dolar olduğunu söyledi. Ersoy konuşmasına şöyle devam etti:

"Proje Süresi 2 Yıl Uygulama + 2 Yıl Garanti. Kapsamı ise İstemci-Sunucu mimaride çalışan Vergi Dairelerine e-VDO uygulamasının yaygınlaştırılması, 585 Mal Müdürlüğü'ne e-VDO uygulamasının yaygınlaştırılması, İş Sürekliliği Çözümü, Felaket Durum Merkezi'nin

kurulması, Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi 15 bin çalışanın eğitimi, yeni uygulama yazılım Modülleridir. Modüller arasında Doküman Yönetim İş Akış Sistemi, Otomatik Arşiv Sistemi, Hazır Borç Sistemi, Geliştirilmiş Log Kayıtları Yönetim Sistemi var"

Ardından söz alan Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ da ihalenin doğrudan alım yöntemiyle tek katılım sonrası gerçekleştirildiğini

belirterek, "VEDOP-4'ü düşünmüyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Geçtiğimiz aylarda birçok kişinin bilgileri gizlice ele geçirildi. Bu

projede güvenlikle ilgili bir sorun olacak mı?" sorusu üzerine Atuğ, "Geçmişte yaşadığımız sorun yetkisi olmayan birinin kayıtlara girmesi değildi. Yetkisi olan kişilerin görevi kötüye kullanarak bilgileri başkalarına sızdırmasıydı. Asıl suç da burada ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.

Sözleşmenin yürürlüğe girmesiyle başlayacak ve 23 ayda tamamlanacak olan VEDOP-3 projesi kapsamında Maliye Bakanlığı merkez sistemlerinin kapasitesi artırılacak ve kesintisiz hizmet sağlamak için "İş Sürekliliği ve Felaketten Kurtarma Merkezleri" oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber