Ekrem İmamoğlu ulusal güvenlik sorunu mu?

Gazeteci Emre Erciş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ulusal güvenlik sorunu olduğunu dile getirdi. İBB'nin özel kalem müdürü Yavuz Saltık'ın ilişkilerine dikkat çekti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2019 13:55, Son Güncelleme : 03 Temmuz 2019 16:37
Ekrem İmamoğlu ulusal güvenlik sorunu mu?

Gazeteci Emre Erciş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarla, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ulusal güvenlik sorunu olduğunu dile getirdi. İBB'nin özel kalem müdürü Yavuz Saltık'ın ilişkilerine dikkat çekti.

İşte Emre Erciş'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalar

1-EKREM İMAMOĞLU NEDEN ULUSAL GÜVENLİK SORUNU?

Bu sıralı twitlerimi lütfen objektif olarak okuyun ve öyle değerlendirin. Çünkü bu mesele siyasetin değil T.C. Devletini ilgilendiren bir mesele.

2-Bugün Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan atama sonucu Yavuz Saltık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne getirildi. Artık İmamoğlu'nun yurt dışı ve yurt içi tüm programı, görüşmeleri, randevularını Yavuz Saltık organize edecek.

3-Ekrem İmamoğlu ve Yavuz Saltık ilişkisi,İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu döneme uzanıyor.Saltık, Beylikdüzü Belediyesinde de İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü olarak çalışıyordu. Belediyenin resmi web sayfasının geçmiş yılları tarandığında karşınıza 2 Saltık çıkıyor

4-Belediyenin resmi web sayfasında yer alan Yavuz Saltık'a ait 1. Biyografide, ARI HAREKETİ'nin yanında "International Republican Institute" ve "National Democratic Institute" olarak 2 kuruluşun daha adı geçerken, 2. biyografide bu 2 kuruluşun adı çıkartılıyor.

5-Peki, bir anda Yavuz Saltık'ın biyografisinden çıkartılan kısa adı IRI olan "International Republican Institute" ve yine kısa adı NDI olan "National Democratic Institute" neden önemli? Bu kuruluşlar hangi alanda faaliyet yürütüyor ve menşei hangi ülke?

6-Bu soruların cevabı ve NDI ile IRI'nın faaliyetlerine geçmeden önce, ABD'nin eski Başkanı Harry S. Truman'ın "Amerika Birleşik Devletleri'nin dış ülkelerdeki açık eylemleri, örtülü operasyonlarla desteklenmelidir." sözünü şöyle kenarda tutalım ve turnusol olarak kullanalım.

7-Vaclav Havel, Aralık 1989'da "Yurttaşlık Forumu" tarafından gerçekleştirilen "Kadife Devrim"in ardından 29 Aralık 1989'da Çekoslovakya devlet başkanlığı görevine getirildi. Havel, başkanlık koltuğuna oturduğunda ülkesi, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti olarak henüz ikiye bölünmemişti.

8-Havel, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz yardım istemek için "National Democratic Institute/Ulusal Demokratik Enstitüsü (NDI)"nün kapısını çaldı ve "Seçim yasaları konusunda sizin gibi deneyimli profesyonellerin bilgilerine ihtiyacımız var." dedi.

9-Havel'in bu isteği elbette geri çevrilmedi. Devreye,"National Endowment for Democracy/Ulusal Demokrasi Fon (NED)"u girdi ve uzmanları tarafından hazırlanan yeni seçim taslağıyla birlikte 1990'da yapılan ilk serbest seçimlerin ardından Havel, Cumhurbaşkanı oldu.

10-Halihazırda şuan National Endowment for Democracy'nin teşvik fonu başkanı olan Carl Gershman,ABD Açık Diplomasi Danışma Komisyonu'nun Ocak 1994 toplantısında,Havel ve ülkesinin bölünme operasyonunu,"Çekoslovakya'daki seçim sürecine derinden katkı sağladık." şeklinde tanımladı.

11-ABD'nin "Demokrasi Projesi" meyvesini toplarken NED,1991'de kongre üyesi Dante Fascell'in elinden Havel'e "Demokrasi Ödülü"nü vermeyi de ihmal etmedi.Çekoslovakya,1993'te bölünürken Havel,"Demokrasi Kahramanı"olarak, NDI'nün resmi web sayfasında yerini aldı.

12-Havel-NDI-NED üçgeni anlaşılmadan İmamoğlu-Saltık ilişkisi de anlaşılamaz. ABD'nin hayata geçirdiği "Demokrasi Projesi"nin amacı, yabancı devletlerin içişlerine, siyasal ortamına,doğrudan ABD yetkililerinin ya da gizli servisi CIA'nın karışması sakıncalıdır ve kabul edilemez.

13-Dolayısıyla, yabancı bir devlete yönelik operasyon yapılacaksa, hedef seçilen devlete yönelik örgütleme, dolaylı yönetme, kamplara bölme ve çatışma zemini, Sivil Toplum Hareketleri, dernekler, vakıflar ve kitlesel katılımın olduğu platformlar üzerinden sağlanmaya çalışılır.

14-İşte bu saiklerle ABD Kongresi,CIA ile birlikte hareket ederek,1983 yılının sonlarında bu faaliyeti yürütecek bir fon oluşturdu. Kısa adı "NED" olan "National Endowment for Democracy/Ulusal Demokrasi Fonu" ABD Kongresi tarafından alınan bu kararla birlikte hayata geçirildi.

15-Vietnam,Laos,Myanmar gibi Hindiçin ülkelerinde 25 yıl CIA adına görev yapan Ralph Mcgehee, CIA'dan emekli olduktan sonra anılarını, "Deadly Deceit My 25 Years in the CIA" isimli kitabında paylaşırken, ABD Kongresi tarafından kurulan NED hakkında şu değerlendirmede bulundu.

16-"CIA,yabancı ülkelerde iç karışıklığa yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda bir çok işlevi, NED fonuna transfer ederken örtülü yürütülen operasyonlara ek olarak 'Uluslararası Kalkınma Ajansı' ve 'Birleşik Devletler İstihbarat Ajansı'nı da NED ile koordineli çalıştırdı"

17-NED,25 yıl CIA'da görev yapmış Mcgehee'nin beyanına göre "Demokrasi yayma" adı altında CIA'nın örtülü operasyonlarına yardımcı olmak için kurulmuştu. Siyasal örgütlenmeyi sağlamak için NED'e bir de örnek model gerekiyordu.Aranan örnek,Federal Almanya Cumhuriyeti'nde bulundu.

18-Almanlar tarafından uygulanan "Stiftung/Vakıf" modeli, NED tarafından da uygulandı.1992'de Bill Clinton'ın kampanyasını yürüten ve Clinton hükümetini temsilen Dominik Cumhuriyeti büyükelçisi olan Charles Taylor Manatt, neden Alman modelini seçtiklerini şu şekilde açıkladı:

19-"Düşüncelerimiz ve önerilerimiz bir çok insana yabancı gelmeyecektir.Federal Almanya Cumhuriyeti'nin vakıflaşmasını ve 3'üncü dünya ülkelerindeki etkinliklerini model olarak seçtik. Artık yalnız değiliz.Yarım düzüne ülke,vakıf olarak finanse edilen bu kurumlaşmayı benimsiyor"

20-Kendisine Alman "Vakıf" modelini örnek olarak alan NED, ABD hazinesi ve ABD Dışişleri Bakanlığının finansörlüğünde faaliyetlerine başlarken, küreselleşerek sınır ötesine yayılabilmek için kendi bünyesinde çekirdek örgütler kurdu.

21-Yabancı ülke insanlarına ve siyasi partilerine sağ ideolojiden yaklaşmak için İmamoğlu'nun Özel Kalem Müdürü Yavuz Saltık'ın da bir dönem kadrosunda yer alıp eğitim verdiği; ABD'nin Cumhuriyetçi Partisi tarafından IRI, Liberal ve Sol ideolojiye yanaşmak için de NDI kuruldu.

22-İş&ticaret dünyasıyla ilişki için,"Center for International Private Enterprise (CIPE)" kurulurken, sendikal hareketleri kontrol altına alabilmek üzere "Anti-Komünist" sendikacılığın merkezi olarak 1977'de devreye sokulan,"Free Trade Union Institute (FTUI)" yeniden güncellendi.

23-Böylece, ABD Kongresi,Dışişleri Bakanlığı ve CIA tarafından NED çatısı altında finans ağı tamamlandı."United States National Security Council/Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Konseyi" NED'i NED ise bünyesindeki IRI,NDI,CIPE ve FTUI'yü fonlayarak yayılmaya başladı.

24-Bu silsile yolu ile "Demokrasi" adı altında operasyonlara başlayan NED, Türkiye'ye yönelik ilk yardımını 1986 yılında, "Türkiye'nin Amerikan Dostları" derneğine 83.500 Dolar olarak yaptı ve günümüzde hala örtülü veya açıktan faaliyetlerine devam etmekte.

25-İşte bugün Ekrem İmamoğlu tarafından İBB Özel Kalem Müdürlüğüne atanan Yavuz Saltık, ABD Kongresi, Dışişleri Bakanlığı ve CIA tarafından kurulan NED'in alt kolları National Democratic Institute ve International Republican Institute'nin çalışmalarında yer alan bir isim.

26-Dünyanın hiç bir devleti, yabancı bir gizli servis tarafından kurulan ve amacı kuruluşunda etkisi olan gizli servis için çalışmak ve kurulduğu ülkenin ulusal çıkarlarını korumak olan bir kuruluşta görev almış bir şahsı, getirip en önemli şehrinin belediyesinde müdür yapmaz.

27-Normal koşullarda Belediyenin kapısından içeriye alınmaması gereken bir şahıs, CIA tarafından kurulduğu yine CIA elemanları ve eski ABD Büyükelçileri tarafından defaatle ikrar edilen bir kuruluşta çalıştığını açığa vurduğu halde maalesef Özel Kalem Müdürü olabiliyor!

28-Bugünden itibaren İmamoğlu'nun tüm randevularını, yurtiçi-yurtdışı tüm gezilerini, görüşmelerini, katılacağı programları belirleyecek olan Yavuz Saltık'ın NDI ve IRI macerası ortada! Onu atayan ise İmamoğlu.

Üzerine basa basa söylüyorum.

İMAMOĞLU, ULUSAL GÜVENLİK SORUNUDUR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber