Bakan Çelik, devamsızlıktan kalan öğrenciye 'yapacak bir şey yok' dedi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik: Affedersem, bu yol olur, yapacak bir şey yok

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Türkiye 179'uncusu olan; ancak devamsızlıktan dolayı okulunda sınıf tekrarına kalan öğrenci için üzgün olduğunu söyledi.

Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Bünyamin Tutak, yüz binlerce öğrencinin yarıştığı ÖSS'de derece elde etmesine rağmen 38 gün okula devam etmediği için sınıfta kalmıştı.

Bakan Çelik'e mektup yazan ve durumunu anlatan Tutak, "Konuyu idari mahkemeye taşıdık; ancak tek umudum Hüseyin Çelik. Sayın bakanımızdan bir genelge çıkarmasını ve devamsızlıktan kalan başarılı öğrencileri affetmesini istiyorum." dedi.

Dün Zaman'ın duyurduğu "ÖSS'de dereceye girdi; ama liseyi devamsızlıktan bitiremedi" başlıklı haber üzerine Çelik açıklama yaptı. Haberi gördüğünü ve öğrencinin durumuna üzüldüğünü anlatan Çelik şunları söyledi:

"Çocuğumuzun durumu üzüntü verici; ancak okulların da bir düzeni ve disiplin anlayışı var. Lise son öğrencilerinin okula gitmeyip sınavlara hazırlandığı biliniyor. Bazı değişiklikler düşünüyoruz. Öğrencimizin başına gelen olayı ben bir genelgeyle affedersem, bu yol olur. Üzgünüm, yapacak bir şey yok." dedi.

Bakan Çelik'in düşüncelerini öğrenen Tutak ve ailesi ise umudunu mahkemeye bağladı. İstanbul 3. İdare Mahkemesi'nde görülen davanın bugünlerde sonuçlanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber