Polisten avukata 'Benim yanımda nasıl telefonla konuşursun' dayağı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İsmail AKTAŞ/İSTANBUL

İstanbul Üniversitesi avukatlarından Muammer Öz, 29 Temmuz pazar günü Nevşehir'den kendisini ziyarete gelen ailesiyle Kadıköy'de Moda sahilinde bir çay bahçesinde otururken yanlarına iki polis geldi. Polislerden biri ağabeyi İbrahim Öz'e "Seni birine benzettim çıkar kimliğini" dedi.

BİBERGAZI SIKTILAR

Muammer Öz'ün iddiasına göre bu sırada telefonu çaldı. Muammer Öz'ün telefonla konuştuğunu gören polis memuru, "Kapat o telefonu. Nasıl telefonla konuşuyorsun" dedi. Muammer Öz ise "Ben avukatım. Bakın kimliğime. Böyle kimlik sorma olmaz. Biz ailece burada oturuyoruz" dedi. Bunun üzerine polis memuru, Muammer Öz'ü yakasından tutarak tartaklayıp yumruk attı. Ağabeyinin araya girmeye çalıştığını belirten Muammer Öz, "Bu arada olay yerine birçok polis ekibi geldi. Bahsettiğim polis memuru onlar gelince bana tekrar vurmaya çalıştı. Cebinden biber gazı çıkarıp yüzüme üç defa sıktı. Beni dayak yediğim polis memurunun aracıyla, ailemi ise başka bir araçla Kadıköy İskele Karakolu'na götürdüler" dedi. Karakola gidene kadar da dayak yediğini söyleyen Muammer Öz şöyle konuştu:

"Yolda bana çokça darbeler indirdiler. Burnum kırıldı, gözüm şişti, omzumda, boynumda ve karnımda çürükler oluştu. Bana yol boyunca 'Biz senin gibi çok avukat s....., seni de s...... Biz 15 yıldır bu işi yapıyoruz. Bize hiçbir şey olmaz' dediler. Karakolda ifademiz alındıktan sonra serbest bırakıldık."

BURNUNU KIRDILAR

Olaydan bir gün sonra Avukat Öz, Adli Tıp Kurumu'ndan rapor aldı. Raporda, Öz'ün burnunda kırık olduğu, sağ ve sol omuzunda, boynunda, sağ göz altında ve karnında morluklar olduğu belirlendi. Muammer Öz, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak olaya karışan

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Bülent Okumuş ve Uğur Yıldırım hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber