TSK'da terfi ve ihraçlar yarın belli olacak

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), ikinci gün çalışmalarını tamamladı. Erdoğan'ın dün öğleden sonraki oturumuna katılmadığı şûra bugün sona erecek.

Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda gerçekleştirilen YAŞ'ın dünkü sabah oturumu saat 09.05'te başladı. Bu oturumun ardından üyeler, 30 Ağustos itibarıyla görev süresi dolduğu için emekliye ayrılacak olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in, Hava Kuvvetleri Karargâhı'nda verdiği öğlen yemeğine katıldılar. Şûranın asker üyeleri ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, yemeğin ardından geçtikleri Genelkurmay Karargâhı'nda toplantının dördüncü oturumuna katıldılar.

Terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emekliliklerinin ele alındığı şûra'da, disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle ilişiği kesilecek personelin durumu da değerlendiriliyor. Şûra kararları yarın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayının ardından açıklanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber