Hızlı yükselen ebe aynı hızla düştü

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekili eşi nedeniyle şansı açılan, Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı'nda ebelik yaparken, daire başkanlığına terfi eden Güler Yıldız'ın yeni kariyeri kısa sürdü. Geçen dönem AKP Artvin Milletvekili olan Orhan Yıldız'ın eşi olan Güler Yıldız, 22 Temmuz seçimlerinden hemen sonra Daire Başkanlığı'ndan alındı. Önce geçici görevle Ulus Devlet Hastanesi'ne müdür yardımcısı olarak gönderilen Yıldız, dün de eski dairesine ebe olarak geri döndü. Eşi Orhan Yıldız, bu seçimlerde aday listesine girememişti.

Ebe Güler Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın onayıyla Artvin'deki Sağlık Ocağı'ndan Sağlık Bakanlığı'nda daire başkanlığına terfi etmişti. AKŞAM, Güler Hanım'ın hızlı yükselişini 11 Mayıs 2007'de ?Süper Ebe? manşetiyle duyurmuştu. Güler Hanım'ın şansı genel seçimlerde eşinin milletvekili aday listesine girememesi üzerine ters döndü. Güler Yıldız, Personel Daire Başkanlığı görevinden alındı, önce Ulus Devlet Hastanesi'ne hastane müdür yardımcısı olarak gönderildi. Ancak Bakanlık Yıldız'ı bu görevde de bir gün tuttu. Yıldız dün de bu görevinden alınarak, eski görevi olan ebeliğe geri döndü. Yıldız, Ana Çocuk Sağlığı Genel Müdürlüğü'ndeki görevine başladı. Böylece Yıldız, 2.5 ay daire başkanlığı, 1 gün de hastane müdür yardımcılığı yapmış oldu. Güler Yıldız'ın, 2.5 aylık bürokrasi yaşamı da eşinin milletvekilliğinin bitmesiyle son buldu.

Yıldız'dan boşalan daire başkanlığı görevine Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde gıda mühendisi olarak çalışan Cengiz Kesici atandı.

Hüsniye ORAL / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber