TBMM kaçak işçi ve memur çalıştırıyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Dolu'nun yazısı

[email protected]

Milletvekillerine çalışmalarında yardımcı olmak amacıyla onların isteği doğrultusunda, bir sekreterle bir danışman görevlendirilmektedir. Bu görevliler TBMM bünyesindeki çalışanlardan ya da diğer kurumlardan ?geçici görevlendirme? veya açıktan atama ile yapılıyor.

Bu zamana kadar yapılan uygulamada bu görevliler seçim sonrasında da görevlerini sürdürürken, bu sene araya giren erken genel seçim nedeniyle kadrolar iptal edilip diğer kurumlardan gelen tüm sekreter ve danışman memurlar görev yerlerine iade edildiler.

Seçimler nedeniyle meydana gelen kargaşa içerisinde kurumlarına dönen danışman ve sekreterler, TBMM'de çalıştıkları sürede açıktan aldıkları 400-600 YTL arasındaki tazminatı kaybetmemek için kurumlarından senelik izinlerini alarak şu günlerde TBMM'deki görevlerini kaçak olarak sürdürüyor.

Yani bu insanlar şu günlerde yasaları çıkaran ve uygulayan TBMM bünyesinde ve yine anayasamızın 18. maddesinde belirtilen ?Angarya yasaktır? hükmüne rağmen ve İSO 9001 Kalite Belgesi sahibi TBMM bünyesinde kaçak olarak çalışmaya devam ediyorlar ve ilgililer de hiçbir şey demiyor.

TBMM Başkanlık Divanı bu konuya el koyup insanların izinini çalışarak geçirmelerini engellemeli ya da bu insanlara orada çalışmalarını sürdürmesi için gereken işlemi yapmalı ve TBMM'deki bu kaçağı önlemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber