Sağlık Bakanlığı, bir salgın riskine karşı 30 bin sağlık personelini eğitti

Haber Giriş : 03 Ağustos 2007 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan 'susuzluk acil eylem planı'

Sağlık Bakanlığı, çıkabilecek herhangi bir salgın riskine karşı 30 bin sağlık personeli eğitti.

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan ANKA'ya yaptığı açıklamada, susuz günlerin başladığını bu ya da farklı nedenlerle çıkabilecek salgın riskine karşı Sağlık Bakanlığı'nın hazırlıklı olduğunu bildirdi.

Geçen yıldan itibaren salgın hastalıklar riskine karşı 30 bin personelin eğitimine başlandığını, bu eğitimin Ekim ayında sona ereceğini söyleyen Buzgan, "Bu personel, susuzluğun olacağı öngörülerek eğitilmedi. Türkiye'de salgın hastalıklar konusunda zaten personele ihtiyaç vardı. Sağlık personelinin eğitimi susuz günlerin başladığı şu günlerde tamamlanmış olacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın, çıkabilecek herhangi bir salgın riskine karşı Acil Eylem Planı hazırladığını söyleyen Buzgan, olağandışı bir durum yaşandığında, bilgisayar sistemi kanalıyla kurulan Acil Uyarı Sistemi'nin devreye gireceğini ve Sağlık Bakanlığı'nın tüm gelişmelerden anında bilgi sahibi olacağını bildirdi.

Buzgan, ishalli hastalıklar konusunda sağlık ocakları ve hastanelerden haftalık bildirim almaya başladıklarına işaret ederek, "Şuanda bir salgın riski bulunmuyor. Yeterli sayıda sağlık personelimiz mevcut, ilaç sıkıntımız yok. Her türlü olumsuzluğa hazırlıklıyız. Vatandaşlarımızın bu konuda endişeye kapılmamaları gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber