Hastalara sanal vizite

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Ağustos 2007 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cep telefonundan ve cep bilgisayarından hastaların yoğun bakımdaki sağlık durumları bundan sonra 24 saat gözlenebilecek. Böylece hekim, hastaların tüm vücut fonksiyonlarından anında haberdar olacak

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in öncülüğünde geliştirilen sistemle Memorial Hastanesi'nde yoğun bakımdaki hastalara sanal ortamda vizite hizmeti sağlanıyor. Dışarıda, araçta, hatta yurt dışındayken de ameliyat ettiği hastaları takip etmek istediği için bu yönteme ihtiyaç duyduğunu belirten Prof. Dr. Sönmez, "Hastalara sanal vizite yapıp bir de aynı anda telefonla konuşursam çok mutlu oluyorlar. Moral desteği sağlamış oluyorum" diyor.

HİZMET KALİTESİ ARTIYOR

"Hasta biliyor ki doktoru onu 24 saat izliyor. Bu durum bir güven duygusu veriyor. Üstelik hemşireler de benim onları izlediğimi bildiklerinden, yapılan bakım çok daha kaliteli oluyor" şeklinde konuşan Prof. Dr. Sönmez, uygulamanın tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden biri olduğunu vurguluyor. Türkiye'de ilk kez uygulanan sanal ortamda hasta vizite sisteminin nasıl işlediğini Prof. Dr. Sönmez şöyle anlatıyor: "Hastanedeki acil servis, kardiyoloji ve cerrahi yoğun bakımlar ile servisler ve ameliyathanelerin aktif video kameraları bir network ile birbirine bağlandıktan sonra biyomedikal bölümündeki merkez bilgisayara bağlanıyor. Hastane içinde kablolu ya da kablosuz internet erişimi ile hastane dışında dünyanın GSM'i destekleyen her noktasından GPRS'le iletişime girebilen cep telefonu aracılığıyla tüm hastaların görüntülerine ulaşılabiliyor."

Melike TÜMER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber