Okullar 17 Eylül'de açılacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Ağustos 2007 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullara su ertelemesi

Başkent'in en büyük sıkıntısı olan su kesintisi tarihlerinin açıklanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ortaya attığı "Okullar 17 Ekim'de açılsın önerisi" şimdilik rafa kalktı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılan zirveye Ankara Valisi Kemal Önal, Gökçek, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve ilçe kaymakamları katıldı. Zirveden çıkan kararı ise Ankara Valisi Kemal Önal açıkladı.

Önal, "Okulların geç açılma ihtimali olsa da umarım böyle bir tedbire gerek kalmaz. Okulların 17 Eylül'de açılması için gerekli her şeyi yapıyoruz." Okullarla birlikte sağlık ocakları ve hastanelerde yaşanacak sıkıntılarla ilgili planlar da yaptıklarını belirten Vali Önal şöyle konuştu: "Başkent'te kuraklıktan doğan su sıkıntısı en çok toplu kullanım alanlarında sıkıntı yaratabilir. Bunların başında okullar ve hastaneler geliyor. Şu anda şehir sınırları içinde 690 bin öğrenci bulunuyor. Başkent'teki 258 okulun su deposu yok. Deposu olduğu halde arızası olanlarla birlikte bu rakam 368'e çıkıyor. Bu depoları Gökçek yaptıracak. Su depolarıyla ilgili teknik detaylar hakkında yarından itibaren çalışmaya başlanacak. Okulların 17 Eylül'de açılması için gerekli her şeyi yapacağız. İl sağlık müdürümüzün ricası üzerine sağlık ocakları ve hastanelerle ilgili de bir konuşma yaptık. Şunu söyleyebilirim ki okullar açılana kadar deposu olmayan yer kalmayacak." Gökçek gazetecilerin "Okulların deposuyla ilgili olarak ASKİ depoları doldurabilecek mi?" sorusu üzerine "Su geldiği zaman zaten dolacak. Eğer ihtiyaç olursa tankerlerle destekleyeceğiz. Okulların depolarını üç gün yetecek şekilde yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber