Meclis Başkanlığı için Köksal Toptan

Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Başkanlığı için Toptan ismi öne çıktı

BİLAL ÇETİN - ERHAN SEVEN/ ANKARA

Dün akşam yaklaşık 5.5 saat süren MYK toplantısında Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan'ın yeni dönemde TBMM başkan adayı olması Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirildi. MYK üyelerinin de bu isme sıcak bakması sonucu Toptan'ın aday gösterilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Vecdi Gönül'ün isimlerinin de Meclis Başkanlığı için dile getirilmesine rağmen Başbakan Erdoğan, Toptan'ın ismi üzerinde ısrarcı oldu. TBMM başkanlığında daha önceki iki dönemde görev yapan Bülent Arınç'ın ise kabinede görev yapması yönündeki görüş de ağırlık kazandı. Kesin karar Çarşamba günü, Meclis Başkanlığı seçimi öncesinde MKYK toplantısı ile parti grup toplantısında verilecek. Bu arada Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Başkanı adaylığı için başvuran ilk milletvekili oldu. Meclis Başkanı adaylığı süreci 8 Ağustos'ta saat 24.00'te sona erecek.

Yeni Şafak

AKP Merkez Yürütme Kurulu'ndanMeclis Başkanlığı için 5 isim çıktı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu, dün Başbakan Erdoğan başkanlığında 5 saat süren bir toplantı yaptı. toplantıda ağırlıklı olarak Perşembe günü yapılacak TBMM Başkanlığı seçiminde kimin aday gösterileceğini tartışıldı. VATAN'ın edindiği bilgiye göre söz alan parti yöneticileri Meclis Başkanlığı için şu 5 ismi önerdiler:

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Köksal Toptan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ve İstanbul Milletvekili Ertuğrul Günay.

Erdoğan: Konuşmayın

AKP, TBMM Başkanlığı için aday göstereceği ismi son gün olan Çarşamba'ya bıraktı. Erdoğan, yarın önce MKYK'yı ardından parti grubunu toplayacak. Grup toplantısının ardından AKP'nin adayı TBMM Başkanlığı'na bildirilecek. Bu arada Erdoğan, MYK üyelerini toplantıda yapılan konuşmalara ilişkin uyardı ve basına bilgi sızdırılmamasını istedi

Veli Toprak/Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber