Bazı kurumlar birleştirilecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 07:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milletvekilerin gözleri 'cep'te

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 60. hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kabine çalışmalarına başladı. Bu nedenle bakanlar ve Genel Başkan yardımcılarının yanısıra bakanlık beklentisi içinde olan birçok milletvekilinin kulağı Başbakan Erdoğan'dan gelecek olan telefondaydı. 4,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde bakanların ortaya koyduğu performansın yanısıra, seçimlerle birlikte Meclis'e giren ve alanında söz sahibi bazı isimler de Başbakan Erdoğan'a çok sayıda isim arasından seçim yapma imkanını sunuyor. Erdoğan'ın kabineyi oluştururken, önümüzdeki 5 yıllık dönemi esas alarak hareket edeceği ve yeni kabine ile Türkiye'ye geçmişte yaşanan sürtüşmeleri unutturacak yeni bir başlangıç yapmayı amaçladığı kaydediliyor.

BAŞBAKAN YARDIMCILARI

Başbakan yardımcılarına bağlı kurumların yeniden yapılandırılacağı ve Başbakan Erdoğan'ın, "merkez parti" yapılanmasına uygun Başbakan yardımcıları belirleyeceği belirtiliyor.

BAZI KURUMLAR BİRLEŞTİRİYOR

60. hükümet döneminde bazı bakanlıklar yeniden yapılandırılacak. Bazı bakanlıklara bağlı kurumların birleştirme ya da farklı bakanlıklara paylaştırılması sözkonusu. Bu dağılımın devlet bakanlıklarının yanısıra icracı bakanlıkları da kapsayacağı belirtiliyor.

KABİNE KRİTERLERİ

Başbakan bakanlar kurulu'nu oluştururken şu ilkelere özen göstereceği belirtiliyor.

Mevcut bakanların performansı

Bakanların devletin kurumları ile ilişkileri ve kamuoyundaki imajları

Bölgesel dengeler

Büyükşehirlerin durumu

Kadın milletvekillerinin kabinede dağılımı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber