Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı 'Olgunlaşma Sınavı'nı anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 08:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Erdoğan, hazırlık çalışmaları süren yeni sisteme göre 10, 11 ve 12. sınıfın sonunda ?Olgunlaşma Sınavı ? yapılacağını söyledi

YAKUP BULUT / ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, hazırlıklarına başladıkları yeni ortaöğretim modelinin, OKS'nin kaldırılmasına benzer, ÖSS'yi de ortadan kaldırabilecek şekilde, süreci değerlendirmeye yönelik sınavlar içerdiğini belirtti.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, bazı basın yayın organlarının yorumladığı gibi yeni bir ÖSS modeli değil, yeni bir ortaöğretim modeli hazırladıklarını söyledi.

3 SINAV YETEBİLİR

Üzerinde çalışılan yeni sisteme göre öğrenciler, ortaöğretimin 10, 11 ve 12'nci sınıfının sonunda, "Olgunlaşma Sınavı" adı verilen merkezi sınavlara girecek. Prof. Dr. Erdoğan, "Gerekirse ortaöğretimin bitiminde genel bir sınav daha koyulabilir ancak bu 3 sınav iyi anlaşılırsa tek başına da olabilir yeni bir ÖSS'ye ihtiyaç olmayabilir" dedi. ÖSS'de yaşanan problemin MEB tarafından kaldırılan OKS ile aynı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu anda yaşanmakta olan problem, merkezi sınavdan dolayı eğitim kademelerinin ihmal edilmesinden çıkıyor. OKS için özellikle ilköğretimin ikinci kademesi sekteye uğramakta. ÖSS için de aynı şekilde ortaöğretim kurumlarında verilen eğitim öğretim sekteye uğramakta" diye konuştu.

BİR YILDIR ÇALIŞILIYOR

Erdoğan yeni model için sadece bakanlıkta değil çeşitli sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle çalışmaları bir yıldır sürdürdüklerini belirtti. Tek tek eğitimci akademisyenlerden raporlar istenirken, modelin temelini ortaya koyan ilk çalışma geçen yıl İstanbul Sabancı Öğretmenevi'nde yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber