Bakan Şahin'in adı Kültür ve Turizm Bakanlığı için geçiyor

Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Unakıtan, 'ekonomiye koordinatör' iddiası7 Ağustos 2007

Başbakan Erdoğan'ın, ekonomi için düşündüğü "koordinatörlük" planını bu kez hayata geçirebileceği, bu göreve de Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı getirebileceği belirtilirken, Maliye için Açıkalın, Gedikli ve Ekren'in, Gül'ün Cumhurbaşkanı olması halinde Dışişleri'ne kaydırılmasına kesin gözüyle bakılan Babacan'ın yerine ise Hazine'den Sorumlu Devlet Bakanlığı için de Şimşek'in adı geçiyor.

Gül'ün Cumhurbaşkanı adaylığına bağlı olarak Atalay'ın Başbakan Yardımcısı yapılabileceği, yerine de kabinenin ikinci kadın bakanı olarak Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen'in getirilebileceği belirtilirken, Mehmet Ali Şahin'in adı Kültür ve Turizm Bakanlığı için de dolaşıyor.

Hürriyet

Başkanlık için Toptan ve Şahin

E r g u n AKSOY ANKARA

AK Parti'de Meclis Başkanlığı için Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin'in isimleri ön plana çıktı. Erdoğan MYK'da isim için nabız yokladı..

Meclis'in yeni başkanının Perşembe günü seçilmesi bekleniyor. İlk başvuran isim Tunceli'den bağımsız seçilen Kamer Genç oldu. AK Parti'de ise Bartın Milletvekili Köksal Toptan ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin isimleri ön plana çıktı. TBMM Başkanının kil olacağı sorusuna dün AK Parti Merkez yürütme Kurulu toplantısında da yanıt arandı. Beş saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan, MYK üyelerinin nabzını yokladı. Toplatıda Vecdi Gönül, Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Murat Başesgioğlu, Mehmet Ali Şahin ve Ertuğrul Günay'ın adları zikredildi. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat'ın da isminin de gündeme gelebileceği konuşuluyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber