7 Ağustos 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Ağustos 2007 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-AKP'DE DÜĞÜMLER ÇÖZÜLÜYOR

-AKP'de buğün toplanacak MKYK ve yarın toplanacak Meclis Grubu, AKP'nin Meclis Başkanı adayını belirleyecek. Buna göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu'nu ve Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin izleyeceği stratejiyi netleştirecek.

-MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİM SÜRECİ

-Yarın akşam sona erecek TBMM Başkanlığı adaylık süreci için muhalefet partileri de hazırlık yapıyor. CHP ve MHP aday çıkarıp çıkarmamayı tartışıyor

-TBMM BAŞKANVEKİLLERİ SAYISI BELLİ OLDU

-TBMM Başkanvekilleri AKP 2, CHP ve MHP'ye birer Başkanvekilliği verilecek. Grup kuran DTP'ye ise Başkanvekilliği verilmeyecek.

-IRAK BAŞBAKANI MALİKİ ANKARA'DA

-Irak Başbakanı Nuri El Maliki resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'da ğeliyor.(14.00) Maliki, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlık Merkez Bina'da karşılanacak, Maliki'nin daha sonra düzenlenecek ortak basın toplantısında "PKK terör örgütüdür" açıklaması yapması bekleniyor.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İRAN DIŞİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI SAFARİ'Yİ KABUL EDECEK

-Başbakan Erdoğan, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Mahdi Safari'yi kabul edecek. (Saat:16.30)

-?İMAJ DEĞİŞTİREN? NOEL BABA AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA

-Demre'de Rus Heykeltıraş Gregory Potosky tarafından yapılan bronz Aziz Nikola heykelinin kaldırılıp yerine bakalit kırmızı giysili Noel Baba mankeninin konulması Avrupa Parlamentosu'nda soru önergesine konu oldu, AB Komisyonu Üyesi Olli Rehn, ?Heykelin yerinin değiştirilmesiyle ilgili ayrıntı verilmedi, izlemedeyiz? dedi.

-FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ MAÇI SHOW TV'YE CEZA GETİRECEK

-RTÜK, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında toplam 10 bant reklam yayınlanması gerekirken, birinci devrede 26, ikinci devrede 35 bant reklam yayınlayan Show TV'ye ceza vermeye hazırlanıyor.

--CEP TELEFONUNDA "GÖRÜNTÜLÜ İLETİŞİME" DOĞRU

-Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin, Üçüncü Nesil (3N) ihalesine katılımının bir öncekine göre daha fazla olmasını beklediklerini belirtti. Şahin, katılımın az olması halinde ihalenin bir daha iptal edilmeyeceğini söyledi.

-ENERJİ İTHALATININ ALTI AYLIK FATURASI 14.7 MİLYAR DOLAR

-Türkiye'nin altı enerji ithalatının faturası yüzde 9 artarak 14 milyar 747 milyon dolar oldu. Toplam ithalatın yüzde 19'unu oluşturan enerji ithalatındaki artışın çoğu doğalgazdan kaynaklandı. Aynı dönemde enerji ihracatı yüzde 23 artarak 2 milyar 73 milyon dolara yükseldi.

-UZMANLAR UYARIYOR: ?KESİNTİDEN SONRA GELEN SUYLA DİŞ BİLE FIRÇALAMAYIN?

-Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, su kesintilerinin şebeke suyunun kirlenmesine neden olduğunu, bunun da halk sağlığını tehdit ettiğini kaydetti. Akdur, ?Sular verildikten sonra kaynatılmadan içilmemeli, o su ile bulaşık yıkanmamalı, diş bile fırçalanmamalı? dedi.

-ZMO BAŞKANI GÜNAYDIN:?UYARDIK AMA BAKANLIK KURAKLIK YOKTUR AÇIKLAMASI YAPTI?

-ZMO Başkanı Gökhan Günaydın, ?Veriminin düşeceğine dair kamuoyunu Ocak ayında uyardık fakat Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Nisan ayında dahi tarımsal kuraklık yoktur açıklamasını yaptı? dedi. Günaydın, hububatta bu yıl yaşanan ithalat patlamasının üretim eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

-DANİMARKA'DA 12 METREDEN DÜŞEN TÜRK'E SADECE SENDİKASI SAHİP ÇIKTI

-Danimarka'da, Gentofte Belediye binasının cam tavanını temizlerken 12 metreden aşağı düşen ancak mucize eseri kurtulan Türk işçi Şemsettin Çakıcı'ya sadece sendikası sahip çıktı. 3F sendikası, Çakıcı için bir internet sitesi açarak sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

-İMAMIN KULAĞINA TORNAVİDA SOKTU

-Yargıtay 1. Ceza Dairesi, camide sabahlamak isteyen sanığa izin vermeyen imamın kulağına tornavida sokan sanığın ?Adam öldürmeye teşebbüs? suçundan değil, ?Yaralama? suçundan yargılanması gerektiğine karar verdi.

-"ARARAT" FİLMİNİN YÖNETMENİ 10. ULUSLARARASI İSTANBUL BİENALİ'NDE

-İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 10. Uluslararası İstanbul Bienali, 8 Eylül-4 Kasım tarihleri arasında İstanbullular ile buluşacak. 35 ülkeden yaklaşık 100 sanatçı ve sanatçı grubunun 150'yi aşkın projesinin yer alacağı bienalde sergilenecek eserler arasında, Türkiye'de çok tartışılan "Ararat" filminin yönetmeni Ermeni sinema yönetmeni Atom Egoyan'ın da bir yapıtı da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber