Kesintiden sonra suyu kaynatarak kullanın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2007 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte beş günlük su kesintisi açıklamasının ardından gözler sağlık kuruluşlarına çevrildi. Uzmanlar çeşmeler akmaya başlasa bile, borulardaki suyun temizlenmesinin üç gün süreceğini söylüyor. Ankara İl Sağlık Müdürü "Kesinti sonrası sularınızı kaynatarak kullanın" uyarısını yaptı. Salgın riskine karşı 750 noktadan numune alınarak analiz edilmeye başlandı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan daha önce 640 noktadan su numunesi aldıklarını, su kesintileri nedeniyle bu sayıyı 750'ye çıkardıklarını ve şu ana kadar sağlığı tehdit edecek bir olumsuzluğa rastlamadıklarını söyledi. Buzgan'ın verdiği bilgiye göre günlük olarak takip ettikleri ishal vakalarında da düne dek bir artış görülmedi.

Ankara İl Sağlık Müdürü Selahattin Şahin de "Ankaralılara kesintinin ardından gelen ilk suyu üç beş dakika akıtıp sonra doldurmalarını ve mutlaka kaynatarak kullanmalarını öneriyoruz. Vatandaşlarımız tavsiyelerimize uyarlarsa salgın beklemiyoruz" diye konuştu.

'Gelen su en az üç gün içilmez'

Kesinti sonrası akan suyun üç gün içilmemesi gerektiğini vurgulayan A.Ü. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur ise hem vatandaşları hem belediyeyi uyardı: "Bu kadar uzun süreli bir kesintide şebekede kalan sulara kirli su karışacağı için kokuşma meydana gelir. Durum halka çok iyi anlatılmalı. Süper klorlama yapılmalı. Bununla da yetinilmeyip halka klor solüsyonları dağıtılmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber