Kamu Sen: Yüzde 8 zammı kabul etmeyiz

Haber Giriş : 23 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memurlara yüzde 8 zam verileceği yönündeki dedikodularla, kamuoyunun bu olumsuzluğa hazırlanmaya çalışıldığını söyledi.

Akyıldız, konfederasyon genel merkezinde düzenlediği basın toplantısına, Kamu Yönetimi Temel Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklere ilişkin, "üniter devlet yapısını bozacağı, sosyal devlet anlayışını ortadan kaldıracağı ve memur güvencesini yok edeceği" yönündeki endişelerinin, hükümetçe kulak ardı edildiğini öne sürdü.

Sözleşmeli personel uygulamasıyla kamu çalışanlarının iş güvencesinin ortadan kalkacağını dile getiren Akyıldız, "Bu uygulama ile 'ben memurum, ben devletin memuruyum' diyebilecek insan sayısı sadece daire başkanı ve daha üst düzeyde olan yetkilerle sınırlı kalacak" diye konuştu.

KİME DANIŞTILAR
Akyıldız, ekonomik koşullar gözetilince mevcut memur maaşlarının onurlu ve insani bir yaşam sürmeye izin vermediğini vurguladı ve şunları söyledi:

"Kamuoyuna yüzde 8 olarak duyurulan zammı kamu çalışanları olarak kabul etmemiz mümkün değil. Eğer böyle bir karar alınmışsa, kime danışılarak alınmıştır? Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren kararların kapalı kapılar arkasına çekilerek, onların temsilcileriyle görüşülmeden alınması, hukuk devleti ilkesi ile nasıl bağdaşmaktadır? Bu soruya siyasi iradenin cevap vermesini bekliyoruz."

"Zam oranı yüzde 8 olursa tepkiniz ne olacak?" sorusuna Akyıldız, "Zam oranı yüzde 8 olmayacak" demekle yetindi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber