CHP'den 4 ayrı kanunla ilgili iptal davası

Haber Giriş : 23 Temmuz 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP, Telekom'un özelleştirilmesi, Orman Kanunu, Maden Kanunu ve Gıda Kanunu'nun bazı maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, 4 ayrı dava dilekçesini Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Recep Tüzen'e verdi. Anayasa Mahkemesi'ne açtıkları davalar hakkında da bilgi veren Koç, halkın sağlığını ilgilendiren Gıda Kanunu'nun AB standartlarına uygun olmadığını, eksik olduğunu ve düzenlemeleri yönetmeliğe bıraktığını savundu.

Maden Kanunu'nun "çevre duyarlılığı taşımadığını" ileri süren Koç, Türk Telekom'un özelleştirilmesini öngören yasanın da Anayasa'ya aykırı olduğunu iddia etti.

Haluk Koç, Orman Kanunu'nun bazı hükümlerinin de Anayasa'ya aykırı olduğunu, iptali için başvurdukları yasa hükümlerinin bazılarının yürürlüğünün durdurulmasını da istediklerini bildirdi.

Koç, Sakarya'daki tren kazasına atıfta bulunarak, "Hızlı tren hızlı faciaya neden oldu, hızlı yasama faaliyeti de hızlı bir geri dönüşe, hukuk tahribatına neden oluyor" diye konuştu.

CHP'nin bugüne kadar Anayasa Mahkemesi'ne 31 dava açtığını, bunlardan 9'unun yürürlüğünün durdurulduğunu, 2'si hakkında ret kararı verildiğini kaydeden Koç, 20 davanın halen devam ettiğini, "tek başına iktidarın sayısal çoğunluğu ile hukukun tahrip edilmesine" karşı görevlerini yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber