Savcıya ?Son Nokta' sürgünü

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son Nokta operasyonuna adı karışan Yargıtay eski Genel Sekreter Yardımcısı Yalçınkaya, Batman'a savcı olarak atandı

YARGITAY eski Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya, müfettişlerin raporu doğrultusunda Ankara Cumhuriyet Savcılığı görevinden alınarak Batman'a tayin edildi. İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki ayrı organize suç çetesine yönelik 9 ilçedeki 17 ayrı adrese yaptıkları ?Son Nokta' operasyonunda 24 kişi gözaltına alınmış bunlardan 16'sı tutuklarak cezaevine gönderilmişti. Son Nokta operasyonuna aralarında Yargıtay eski Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya ve 3 savcınında adı karıştı. Çete üyelerinin Yalçınkaya ve diğer 3 savcı ile sık sık telefon görüşmesi yaparak yardım istedikleri öne sürüldü. Yalçınkaya'nın çete üyelerine ?Ataköy'deki eve 2 kız gönderin' talimatı telefon dinlemelerine takılmıştı.

BATMAN'A SAVCI OLDU

ADALET Bakanlığı konuyu araştırmaları için müfettişler görevlendirdi. Bu müfettişlerin yaptığı ilk incelemeden sonra Ankara Savcılığı görevini yürüten Ercan Yalçınkaya Batman'a savcı olarak tayin edildi. Diğer 3 savcı da çeşitli illere gönderildi.

Ercan Yalçınkaya'nın ismi Ağustos 2004'te, Yargıtay Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütürken Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya'nın MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'na Alaattin Çakıcı dosyasına ilişkin bilgi verdiği iddialarıyla gündeme geldi. Yalçınkaya, bu iddiaların ardından yargılanırken, Ankara'nın Kazan ilçesine savcı olarak gönderilmişti.

ÖZKAN TAMİRAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber