Türk Eğitim-Sen: Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültelerini eleştirdi

Haber Giriş : 11 Ağustos 2007 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültelerinin kaotik bir ortamın oluşmasına zemin hazırlayacağını savundu.

Şuayip Özcan yaptığı açıklamada, YÖK'ün "Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi" açma kararı aldığını anımsatarak, buna göre, meslek lisesi çıkışlıların alanlarının devamı niteliğindeki bu 4 yıllık lisans programlarında okuma imkanı, önlisans düzeyinde eğitim yapan Meslek Yüksek Okulu çıkışlıların da lisans tamamlama fırsatı bulacaklarını kaydetti.

"Böylece 23 üniversitede, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesinin kurulmasına ve iki üniversitedeki Teknik Eğitim Fakültesinin de işlevini sürdürmesine karar verilmiştir" diyen Özcan, bu uygulamanın ilk bakıştı meslek liseliler için olumlu yorumlanabileceğini, ancak meslek liselilerin yaralarına merhem olmayacağını ifade etti.

Özcan, meslek liselerin hep üniversite kapısını aralayamayan kesim olduğunu belirterek, YÖK'ün bu kararının kaotik bir ortamın oluşmasına zemin hazırlayacağını savundu.

Meslek liseleriyle ilgili sorunların 59'uncu hükümetin söz vermesine karşın çözülmediğini kaydeden Özcan, mesleki ve teknik öğretim cazibe merkezi haline getirmek için yapılması gerekenin konuyla ilgili bilgili, donanımlı insan gücünü, yetiştirecek fakülteler açılması olduğunu ifade etti.

"Dolayısıyla reform olarak adlandırılan bu karar, gençlerimizi büyük sorunlara gebe bırakacaktır" diyen Özcan, Teknik Eğitim Fakültelerinin "Teknoloji Fakülteleri"ne dönüştürülmesini önerdi. Özcan, "İş dünyasının taleplerine uygun nitelikte, üretken, bilgi ve donanıma sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve meslek liselerine ilginin artması Türkiye'nin ara eleman açığını büyük ölçüde kapatacaktır" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber