ASKİ'ye Gökçek de ulaşamadı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 06:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da 'Cumartesi günü su geliyor' dendi ancak birçok semtte hâlâ su yok. Mamak'ın bazı mahalleleri 1 Ağustos'tan beri susuz. Yenimahalle'de belediye tankeri yağmalandı

Başkentin Kavaklıdere, Batıkent/Uğur Mumcu, İlker Mahallesi, Sinan Mahallesi, Balgat, Saime Kadın, Çukurambar, Mamak gibi bazı semtleri 6 Ağustos'tan beri su alamazken ASKİ'ye ulaşamayanlar TV ve gazete bürolarını arayıp dertlerini anlatmaya çalıştı. Ancak ASKİ telefonlarını düşüremeyenler sadece sade vatandaşlar değildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ'ye kendisinin de ulaşamadığını açıkladı.

1 Ağustos'ta dönüşümlü olarak su kesintilerine başlanan Ankara'da 4 ve 6 Ağustos'ta iki ana isale borusunun patlaması nedeniyle 6 Ağustos'tan itibaren bütün kentte su kesilmişti. Bu kesintinin üç gün süreceği duyurulmuş ve 9 Ağustos'ta İvedik'teki arıtma tesisinden şehir şebekesine su verilmeye başlanmıştı.

Melih Gökçek 10 Ağustos akşamı yaptığı açıklamada, 11 Ağustos Cumartesi saat 10.00 itibarıyla, arıza olmadıkça kentte su almayan ev kalmayacağını açıklamıştı. Ancak dün (12 Ağustos) akşam saatlerine kadar Ankara'nın değişik semtlerinden çok sayıda vatandaş gazete ve TV bürolarını arayarak, hâlâ su alamadıklarını, ASKİ'ye de ulaşamadıklarını söyledi. Radikal'i arayan vatandaşlar, bu arada Mamak'ta bulunan Akşemsettin, Şahintepe, General Zeki Doğan, Ege ve Doğukent mahallelerinin sakinleri ise kesintinin ilk başladığı 1 Ağustos'tan bu yana su alamamaktan yakındı. Ellerinde bidonlar çeşme başlarında saatlerce bekleyen vatandaşlar artık "Yüksek kottan dolayı su çıkmıyor" savunmasını da bir 'aldatma' olarak niteledi.

Tankere hücum... Yenimahalle'de semt pazarını yıkamaya gittiği öğrenilen belediyeye ait su tankeri arıza yapınca, susuz halka gün doğdu. Vatandaşlar bidonlarla tankere koşup su almak için yarıştı.

Kanal 24'te dün soruları yanıtlayan Gökçek, kentin en yüksek bölgeleri olan Çankaya'nın Dikmen'in yüksek yerlerine bile su çıktığını belirterek vatandaşların "Su akmıyor" dediği bölgelerde suların akıyor olması gerektiğini söyledi. Ancak vatandaşların canlı yayımlanan program sırasında Kanal 24'e ilettiği yerlerin ismi sıralandığında, "Sayılan isimler sokak, mahalle... Yani mevzi vana sorunları. Tespit edilip kısa sürede giderilir" dedi.

Gökçek, hâlâ suyu akmayanların 153 nolu telefondan ASKİ'yi aramalarını önerirken, vatandaşların "ASKİ'ye ulaşamıyoruz" eleştirilerini öğrenince, "200 kişi birden arayınca telefonlar kilitleniyor" dedi. Gökçek, denemek için kendisinin de ASKİ'yi aradığını ve ulaşamadığını söyledi.

Ahmet Tan'a: Gelsin göstereyim

Gökçek, günlük yaklaşık 900 bin metreküp su harcayan Ankara'nın günlük su tüketimini 600-650 bin metreküpe düşürmemesi halinde su kesintisinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Ankaralılara tasarruf için 'Tatile gidin', 'Duş alırken altınıza kova koyup, o suyu da tuvalette kullanın', 'Dört gün banyo yapıyorsanız, üçe indirin, birinde sadece saçlarınızı yıkayın' gibi öneriler getiren Gökçek, bu nedenle kendisine yöneltilen alaycı eleştirilere ise sitem etti. DSP'li Ahmet Tan'ın "Gökçek, iki ayağını kovaya nasıl sığdırdığını TV'de göstersin" sözlerine de yanıt veren Gökçek, "Gelsin özel bir organizasyon yapalım, Tan'a gösteririm" dedi.

Gökçek, su kesintisine karşı okullara depo yaptırıldığını da söyledi. Ankara'da 350'den fazla okulun su deposu olmadığı tespit edilirken, Gökçek, ihaleye çıkıldığını ve 5 milyon YTL harcanarak depoların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Keçiören'le de kavga

Susuzluk, AKP'li Büyükşehir Belediyesi'nin, AKP'li belediyelerle arasını da açıyor. "Boru nasıl patladı?" sorusu üzerine "Yenimahalle Belediyesi boru üstünde ot temizlemiş" diyen Gökçek, şimdi de AKP'li Keçiören Belediyesi'yle karşı karşıya. Gökçek'in siyasi rakibi Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Büyükşehir yönetimini eleştirerek halka tankerle su dağıtmaya başlamıştı. Büyükşehir Belediyesi ise dün açıklama yaparak Keçiörenlileri "Dağıtılan su hijyenik değil" diye uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber