5 ilde hırsızlık operasyonu: 23 gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BARTIN'da bir ay önce meydana gelen hırsızlıkla ilgili soruşturma kapsamında Kocaeli, Bolu, Manisa, Burdur ve Balıkesir'de eş zamanlı operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 23 kişiyi gözaltına aldı.

Bir ay önce Kırtepe Mahallesi'ndeki eve giren hırsızlar, açtıkları kasada bulunan ziynet eşyaları ve paraları alarak ortadan kayboldu. Bartın Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla oluşturulan ekiplerin yaptığı araştırma sonucu 5 ile yayılan hırsızlık şebekesi ortaya çıkarıldı. Kocaeli, Bolu'nun Mengen, Balıkesir'in Gönen, Burdur'un Bucak ve Manisa'nın Salihli ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Kocaeli'nde 3, Mengen'de 4, Gönen'de 5, Bucak'da 10 ve Salihli'de 1 kişi yakalanarak Bartın'a getirildi. Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise hepsi ruhsatsız 2 tabanca, 8 tüfek, 50 bin YTL değerinde ziynet eşyası ve para ile bir miktar esrar ele geçirildi.

Bartın Emniyet Müdürü Mesut İnce, ?İlimizde geçmiş dönemlerde meydana gelen faili meçhul hırsızlık ve yankesicilik olaylarıyla ilgili, Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda müdürlüğümüz personelinden oluşturulan ekiplerlerin yaptığı çalışmalar neticesinde 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 23 kişi gözaltına alındı? dedi. Emniyet Müdürü Mesut İnce gözaltına alınan kişilerin sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber