Telekom, işi grevsiz çözmek istiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'daki üyeleri adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, ''işi masa başında çözmek istiyoruz" dedi.

Türk Telekom'daki üyeleri adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdüren Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, ''işverenin anlaşmaz tutumundan vazgeçmesi gerektiğini'' ifade ederek, toplu sözleşmeyi masa başında çözmeyi istediklerini belirtti. Türkiye Haber-İş Sendikası üyesi bir grup işçi, öğle saatlerinde sendikanın Yüksel Caddesi'ndeki genel merkezi önünde toplanarak çeşitli sloganlar attılar.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Akcan, burada yaptığı basın açıklamasında, toplu iş sözleşmesi sürecinde şu ana kadar anlaşmaya varamadıklarını ifade etti. İşverenin, ''Türk Telekom'u bugünlere getirenlerin haklarını görmezden geldiğini'' söyleyen Akcan, işverenin, toplu iş sözleşmesiyle kazanılmış hakları yok etmek istediğini kaydetti. Toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde, sendika kapsamındaki işçilere ilişkin maddede anlaşamadıklarını anlatan Akcan, işverenin, kapsam dışı işçi sayısını artırarak, Türkiye Haber-İş'in örgütlülüğünü yok etmek istediğini savundu. Akcan, işverenin önerisini kabul etmeleri durumunda, bir sonraki toplu iş sözleşmesi sürecinde işkolu barajının altında kalarak, toplu sözleşme yetkilerini kaybedeceklerini ifade etti.

Ücret, ikramiye, çalışma süreleri ve harcıraha ilişkin maddelerde de anlaşmayı yakalayamadıklarını kaydeden Akcan, ''İşveren anlaşmaz tutumundan vazgeçmelidir. Toplu sözleşmeyi masa başında bitirmek istiyoruz'' dedi. Hiçbir sendikanın, kendisini 2 yıl sonra bitirecek bir maddeye imza atmayacağını söyleyen Akcan, ''Bedeli nereye varırsa varsın, sonuna kadar gitmeye hazırız'' diye konuştu. Akcan'a, ''Bizlere sokağı gösterirlerse, grev hakkımızı kullanalım mı?'' diye sorduğu sendika üyesi işçiler, bir ağızdan ''Evet'' diye bağırdılar.

''GREVE GİTMEK İSTİYORUZ''

Türkiye Haber-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Selami Terkan da toplu iş sözleşmesinin kapsamı, çalışma süreleri, ücret zammı, harcırah ve ikramiyelere ilişkin maddelerin, kendileri için ''olmazsa olmaz'' niteliği taşıdığını ve sendikal örgütlülüğün ve toplu sözleşme düzeninin devamı bakımından hayati olduğunu belirtti. Terkan, ''Haklı taleplerimize karşı işverenimizin ortaya koyduğu bu olumsuz tutum 16 Ağustosa kadar ortadan kalkmaz ise sendikal örgütlüğümüzün devamı ve kazanılmış haklarımızın korunması için Türkiye Haber-İş Sendikası Ankara Merkez Şubesi ve üyeleri olarak greve gitmek istiyoruz'' dedi. Sendika üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber