İller arası su tartışması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'ndeki Işıklı Barajı'nın kapakları Söke Ovası'nın sulanması için açılınca, Çivrilliler tepki göstererek kapakları kapattı.

Devlet Su İşleri (DSİ), Işıklı Gölü'ndeki kapaklarını açıp, Söke Ovası'nın sulanması için Menderes Nehri'ne su vermeye başlayınca, Çivril, Baklan ile Çal İlçesi'ndeki çiftçiler tepki gösterdi. Yaklaşık 400 milyon metreküp su kapasiteli Işıklı Barajı'nda sulama için sadece 37 milyon metreküp su kaldığını söyleyen çiftçiler, bu suyun ancak kendilerine yeteceğini savunarak kapakları kapattı. Baraj kapaklarının açılması halinde ürünlerine yeterli son suyu veremeyeceklerini belirten çiftçilerden İbrahim Karakaya ?Bu da 400 bin ton elmanın ve 200 bin ton ayçiçeğinin çöpe gitmesine neden olacaktır. Kanal kapakları önünde gerekirse sabahlara kadar nöbet tutacağız. İkinci ürünümüzü ekmeyerek gereken özveriyi gösterdik. DSİ, öncelikli olarak bizim ürünümüzü sulamalı'' dedi.

Yeşil Çivril Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Bülent Gündoğdu da kendilerine ait suyu başka bölgede kullanmak isteyen DSİ'nin, yanlı davrandığını öne sürdü. Bülent Gündoğdu, susuzluk nedeniyle zarara uğramaları durumunda DSİ hakkında yasal süreç başlatacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber