Belediye, TTK Müdürü'nün duvarını yıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'in Karaelmas Mahallesi'ndeki tapu tahsisli 4 katlı evinin bahçe duvarı Zonguldak Belediyesi tarafından yıkıldı.

TTK Genel Müdürü Dağdelen, duvarın yıkılmasına tepki göstererek, arsanın büyük babasından kaldığını, kendisinin TTK'ya genel müdür olarak atanmasının ardından burada 4 katlı ev yaparak oturmaya başladıklarını belirtti.

Çevre düzenlemesi kapsamında istinat duvarı çektiklerini ifade eden Dağdelen, "Yaptığımız bu duvar Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri nezaretinde nedeni belirtilmeden yıkıldı. Belediye İmar ve Gecekondu Kanunu'na baktığınızda burası tapu tahsislidir. Buna göre de duvarı yapmak için izin almaya gerek yok. Eğer izin alınması gerekiyorsa, 'müracaat et baktıralım öyle yap' denir. İnat ve ısrarla bu duvarı yaptırmamasının nedenini anlamadım. Yasalar çerçevesinde neler yapılacağına bakacağız" dedi.

Dağdelen, bir gazetecinin, "Geçmişte TTK ile belediye arasında bir anlaşmazlık yaşandı. Duvar bundan dolayı yıkılmış olabilir mi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Kurumla belediye arasında herhangi bir anlaşmazlık söz konusu değildir. Biz belediyeye yasaların çizdiği çerçeve içinde elimizden gelen her türlü yardımı yaptık. Ben hayatım boyunca kanunsuz hiçbir şey yapmadım, bundan sonra kimse de yaptıramaz. Belediye başkanı ile kişisel sorunumuz olamaz. Ben devletin genel müdürüyüm. Devletten bir takım istekleri olursa bunlardan yasal olanlar yerine getirilir, olmayanlar reddedilir bu kadar basit" diye konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca'nın ise "Kimse bana yasa dışı iş yaptıramaz. Yasalara uyuyorum, kendisinin de uymasını istiyorum" dediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber