Hükümet, THY için komisyon oluşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2007 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, THY'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde gelinen noktayı değerlendirmek üzere, kendisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan oluşan bir komisyon oluşturulduğunu bildirdi.

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma sağlanamamış olmasının hükümeti yakından ilgilendirdiğini ifade eden Şahin, ''Her ne kadar THY Anonim Ortaklığı'nın yüzde 51 hissesi özelleştirilmiş de olsa böylesine önemli bir kurumumuzun grev kararı almış olmasına rağmen daha ileriki safhalara gelmemesi konusunda duyarlılık göstermemiz icap ediyordu. Bugün Bakanlar Kurulumuzda 3 bakan arkadaşımızdan oluşan bir komisyon kuruldu. Özelleştirmeden de sorumlu Maliye Bakanımız sayın Kemal Unakıtan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Murat Başesgioğlu ve toplu görüşme ve sözleşmelerden de sorumlu olarak Bendeniz bu komisyonda görev aldık. Biraz sonra bir çalışma yapacağız. Öğrendiğimize göre Hava İş Sendikası yönetimi de çarşamba günü bir toplantı yapacakmış'' diye konuştu.

Şahin, süreci değerlendireceklerini ve nerelerde anlaşmazlık olduğunu ilgililerden öğreneceklerini belirterek, ''Bir uzlaşma zeminini yakalamaya, taraflara yardımcı olmaya çalışıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber