Oto alım satımları internette yeniden şekilleniyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece ikinci el ilanlara yer vermekle kalmayan siteler, satış öncesi ve sonrası verdikleri hizmetlerle ikinci el oto piyasasına yeni bir boyut kazandırıyor

OTOMOBİL alım satımı da artık geleneksel şeklinden çıkıyor. Hafta sonları kurulan oto pazarlarının yerini internet alıyor. İnternetin gün geçtikçe yaygınlaşmasıyla sayıları artarak devam eden ikinci el ilan siteleri, satıcı ve alıcılara bir çok kolaylık sağlıyor. Sadece ilanı yayınlamakla kalmayan siteler daha bir çok konuda da gerek alıcılara, gerekse satıcılara farklı hizmetler sunuyor. Otomobillerin detaylı tanıtımlarını yayınlamanın yanında meraklılarına bir çok önemli bilgi ve ipucu veriyor. Siteler sadece bununla da kalmıyor, sigorta, müşavirlik gibi hizmetler de sunuyor. Otomobil dünyasındaki son gelişmeleri de ziyaretçilerine aktaran siteler, oldukça geniş marka ve model kategorizasyonuyla aranana kolayca ulaşılmasını sağlıyor. Bilgisayardan evimize kadar ulaşan bu pazarlama yolu artık araba alım satımını çok kolaylaştırıyor.

RAHATÇA SEÇİN

ALIM ve satım sitelerinin sağladığı kolaylıklardan en çok göze çarpanları oturduğunuz yerden detaylı arama biçimleriyle aklınızdaki özelliklere göre otomobilinizi rahatça seçebilmeniz. Çeşitlilik gösteren detaylı aramalar içinden marka ve model başta olmak üzere fiyat, aksesuvar, kilometre, yakıt türü, silindir hacmi gibi çok çeşitli aramalar yapmanız mümkün. Sergilenen otomobillerin birden fazla fotoğrafının bulunması arabanın durumu hakkında ön izlenime sahip olmanızı sağlıyor.

FİYATLAR TAKİP ALTINDA

AYRICA otomobil pazarında devamlı değişkenlik gösteren fiyatları yine bu siteler üzerinden takip edebilirsiniz. Böylelikle güncel fiyatlar dahilinde satacağınız ya da alacağınız araç için en uygun ücreti belirleyebilirsiniz.

GALERİLER TAŞINIYOR

İKİNCİ el otomobil ilan sitelerinin yaygınlaşmaya başlamasının bir diğer sebebi de İçişleri Bakanlığı'nın Haziran başında yayımladığı genelgeyle büyükşehir, şehir ve nüfusu 100 binden fazla olan belediyelerden apartman altında yer alan galerilerin şehir dışına taşınmasını istemesi oldu. Bu sebeple galeriler de siteler içinde sanal galeriler oluşturmaya başladı. Gelir kaynağı olarak sahibinden ilanlarda ücret talep etmeyen siteler, galeriler için yıllık, aylık gibi ücretler alıyor. Ayrıca reklam gelirleri de bulunan sitelerin günlük tıklanmaları 200 bini buluyor. MURATHAN KULAÇ

İkinci el oto siteleri

www.araba.com

www.otobulten.com

www.arabam.net

www.otomax.com

www.arabayeri.com

www.otobay.com

www.otodevir.com

www.otoariyorum.com

www.araconline.com

www.arabarehberi.net

www.ikinciel.azbuz.com

www.aracmarket.com

www.otogazete.com

www.otomart.com

www.otobeta.com

www.otogold.com

www.otolist.com

www.otocadde.com

http://arabam.e-kolay.net/

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber