Fedakar hemşire sokakta bulunan çoçuğa kendi sütünü verdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2007 20:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya'da jandarma tarafından bulunduktan sonra Amasya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne (AKDOÇ) götürülen küçük bebek, yeni anne olan hemşire Aslıhan Şahin'ın kendisine sütünü vermesi ile birlikte hayata tutunmaya devam etti.

Amasya'nın Yenice köyü civarında yolun kenarında ceviz ağaçlarının altına kundağa sarılı vaziyette terk edilmiş olarak jandarma tarafından bulunduktan sonra AKDOÇ'a teslim edilen 5 günlük kız çocuğu, sağlık kontrolünden geçirildi. Karnı aç olan küçük çocuğun anne sütü alması için araştırmalara başlayan hemşireler, kendi arkadaşları olan ve yeni anne olan hemşire Aslıhan Şahin'i gece telefonla arayarak hastaneye çağırdı. Terk edilmiş olara bulunan çocuğu kendi çocuğundan ayırmayarak emziren Aslıhan Şahin,

küçük bebeğin hayata tutunmasını sağlarken, hemşireler tarafından ismi Nilgün konulan küçük kız çocuğunun da süt annesi oldu.

Yeni doğan bebeklerde anne sütünün ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirten hemşire Aslıhan Şahin, "Arkadaşlar böyle bir durumun söz konusu olduğunu söyleyince hiç düşünmeden gelip sütümü verdim. Benimde 8 aylık bir bebeğim var, onu da emziriyorum. Anne sütü yeni doğanlar için hayati önem taşıyor, bu bebeğin anne sütünden mahrum kalmasına ben ve diğer hemşire arkadaşlarımız izin veremezdik" dedi.

3 gündür hastanede bakımı yapılan küçük bebeği terk edenlerin tespiti için çalışmalar yapılırken, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından bakımının üstlenileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber