Yüzünüz hastalıkların habercisi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Ağustos 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynanın karşısına geçtiğinizde sadece süslenmek yerine yüz hatlarınızı dikkatlice inceleyerek rahatsızlıklarınızı tespit edebilirsiniz.

Yüzümüzün şekli mutluluğumuzun yansımasıdır fakat gözlerin kanlanması gibi belirtiler bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Aynaya baktığımız zaman görebileceğimiz ve fark edebileceğimiz birçok hastalık var. Uzmanlar kişinin aynaya sadece ne kadar güzel olduklarını görmek için değil hastalıklarını teshis etmek için dikkatle bakmaları gerektiğini söylüyor. Gözlerdeki beyaz halkaların nedeni yüksek kolestrol. Gözlerde oluşan beyaz halkalar şişmanlardaki yüksek kolestrolün nedeni olarak gösteriliyor. Araştırmacı doktor Kevin Lewis'in açıkladığına göre gözün içinde oluşan beyaz halkalar ve etraftaki deride oluşan küçük boşluklar insan vücüdundaki kanın içinde meydana gelen yüksek kolestrolün göstergesi.

CİLDİN SARARMASI ANEMİ

Göz kapaklarının ve cildin sararması anemi hastalığının belirtisi olarak gösteriliyor. Araştırma başkanlarından Doktor Harper bunun demir eksikliğinden de kaynaklandığını belirterek bayanların günde 14.8 miligram erkeklerin ise 8.7 miligram demir almaları gerektiğini kaydetti. Gözünüzün seğirmesinin anlamı başınıza kötü bir olay gelebileceği anlamına gelmiyor. Zira gözün seğirmesi magnezyum eksikliği anlamına geliyor. Göz kapağının sarkması ise kişinin aşırı stres altında olmasının ya da akciğer kanserine yakalandığının belirtisi.

SAÇLARIN BEYAZLAMASI

Cildin devamlı olarak kaşınması egzama hastalığının habercisi olarak gösterilirken, cilt renginin değişmesi ise karaciğerde sorun bulunduğuna işaret ediyor. Uzmanlar soluk benizli ve sivilceli cilde sahip olan insanların ise yumurtalıklarında sorun olabileceğini belirtiyor. Saçlarınızın grileşmesi ise sadece yaşlandığınızın göstergesi değil. Uzmanlar saçların erken yaşta beyazlaşmasının B12 vitamini eksikliğinden kaynaklandığını söylüyor. Saçlarınızın güçsüzleşmesinin ve uzamamasının suçlusu ise kimyasal maddeler değil, vücudunuzdaki demir eksikliği ve tiroid bezlerinin düzensiz olarak çalışması. Dişetlerinin kanaması bayanlar için hamilelik anlamına gelirken aynı zamanda lösemi hastalığının da habercisi olabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber